Оксана Бучко

Тернополянина можуть звільнити з високої посади через зв’язок з Росією? (відео)

photo.17901

Про звільнення з посади голови Фонду держмайна колишнього тернополянина Ігора Білоуса зазначав на початку грудня Прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Неефективність роботи цієї структури показав провал конкурсу з продажу хімічного гіганта – Одеського припортового заводу, повідомляє epravda.com.ua.

- Фонд державного майна показує свою неефективність. Конкурс з продажу ОПЗ показав, що ця інституція не може ефективно провести приватизацію, управляти майном. Це не повноваження Кабміну, але я б позвільняв вас всіх, хто керує Фондом, - заявляв Гройсман під час засідання уряду.

Мову про продаж Одеського припортового заводу ведуть уже протягом 12-ти років. Цього року на підготовку торгів витратили чималу суму коштів. У результаті виявилось, що за час керівництва пана Білоуса  завод здобув 9 млрд грн боргу, а ціна його впала до 5 млрд грн. Про ці проблема в курсі Москва, адже питання продажу заводу консультував московський офіс швейцарського банку UBS, повідомляє 1+1 у сюжеті програми «Гроші».

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=F1t7RBFNrfM&feature=youtu.be[/embed]

- При тому, що до конкурсу не допускається Росія, наймати радника  з російським корінням – це  я не знаю, якими словами назвати, - зазначає колишній голова Фонду Олександр Боднар.

Влітку ціна заводу була близько 15 млрд грн, сьогодні враховуючи інфляцію вона впала втричі, зазначає  т. в. о. начальника юридичного відділу УНБ Тарас Метенко. Колектив заводу говорить про катастрофічне становище підприємства. Тож  державі доведеться або продати його, або заморозити. У той же час складається враження, що керівництво зацікавлене у розвалі заводу і продажу його за безцінь. Така покупка вигідна і Росії, адже завод відкриває можливість експорту аміаку до Європи.

Сам пан Білоус стверджує, що на нього почали безпідставну інформаційну атаку. Про це він написав на сторінці у Facebook.

Фото, відео з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео