Орест Сарматський

Кращий бухгалтер України працює у Тернополі (фото)

1481095010_ivanechko-5

Бухгалтер з ТНЕУ переміг у Всеукраїнському конкурсі «Кращий бухгалтер України – 2016».

Бухгалтер-експерт, кандидат економічних наук, старший викладач кафедри обліку в державному секторі економіки та сфері послуг ТНЕУ Юрій Іванечко здобув перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Кращий бухгалтер України – 2016».

Про це повідомляє прес-служба ВНЗ.

1481094976_ivanechko
1481094976_ivanechko

Конкурс проходив у три тури. Спочатку необхідно було обрати правильний варіант відповіді на короткі тестові запитання. За результатами 1 туру Юрій Іванечко отримав заохочувальний сертифікат «Головний бухгалтер-експерт у сфері оподаткування та економічної безпеки бізнесу». За словами самого переможця, цей тур був найлегшим.

2 тур – тестування у формі ситуаційних задач. До другого туру допускалися виключно номінанти, які успішно склали тестування в 1 турі. Завдання тут були складніші: потрібно було провести аналіз певних господарських ситуацій, здійснити технічні розрахунки, визначити суми оподаткування, відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку тощо. Складність цього етапу полягала у тому, що ситуаційні задачі були не типові. Переможці другого туру отримали сертифікати «Головний бухгалтер-консультант керівника та власника бізнесу з фінансових питань» і допускалися до участі в наступному турі.

І ось третій тур – написання творчої роботи на тему: «Як бухгалтери можуть зберегти та примножити активи підприємств (установ), застосовуючи професійне судження при розробці облікової політики та керуючись при цьому принципом – що не заборонено, те дозволено». Варто зазначити, якщо у першому турі було заявлено понад 500 учасників з усієї України, то вже до 3 туру було допущено менше 50 осіб.

1481095002_ivanechko-4
1481095002_ivanechko-4

До складу журі Всеукраїнського конкурсу «Кращий бухгалтер України» входять представники Мінфіну, Всеукраїнського бухгалтерського клубу, головні редактори видань групи компаній «Баланс», переможці конкурсу попередніх років, а також партнери конкурсу.

Виконавши поставлені завдання, Юрій Мирославович отримав сертифікат «Кращий бухгалтер України «Головний бухгалтер-партнер керівника і держави» та грамоту Міністерства фінансів України.

1481094929_ivanechko-2
1481094929_ivanechko-2

Фото – прес-служба ТНЕУ

Вибір читачів за тиждень

Відео