Віра Олександрович

Тернопілля: про бізнес депутати подбали… без обговорення (фото, відео)

2017-й на Тернопіллі проголосили Роком підприємництва. Окрім того, ухвалили на сесії Тернопільської обласної ради сьогодні, 22 грудня, чимало господарських питань.

Про те, що відбувалося у сесійній залі, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ, ТУТ.

Із надрами депутати розібралися швидко

Після прийняття обласного бюджету-2017 депутати дружно взялися за господарку. Так, вони підтримали проекти рішень «Про розгляд клопотання Держаної служби геології і надр України від 30.09.2016 року за №18284/13/12-16 про надання погодження щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, пісковиків ділянки «Буданівська-2», що на території Буданівської сільради Теребовлянського району», а також - «Про розгляд клопотання Держаної служби геології і надр України від 30.09.2016 р. за №18375/13/12-16 про надання погодження щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, вапняку, піску ділянки «Дібровська» (урочище «Западня»), що на території Вербківської сільської ради Монастириського району». Натомість питання із побудовою лижоролерної траси у Підгородньому, конструктивним не вийшло.

[embed]https://youtu.be/a3ne5Hoh7ew[/embed]

Натомість не викликало сумнівів питання - «Про встановлення ставок рентної плати за заготівлю другорядних лісових матеріалів і здійснення побічних лісових користувань у лісах області на 2016 і наступні роки». Врешті на сесії затвердили у новій редакції статут Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання.

Оформили клопотання до Президента

Також без проблем депутати прийняли обласну «Програму запобігання соціальному сирітству, подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2016-2020 роки» і проголосили 2017 рік у Тернопільській області Роком підприємництва.

президія
президія

Принагідно політики ухвалили програму, що сприятиме розвитку бізнесу. Втім, саме тоді без курйозів не обійшлося. Голова облради Віктор Овчарук закликав усіх не займатися демагогією, а проголосувати за програму і цим довести, що депутати «люблять підприємців». Дехто у залі навіть не зорієнтувався, але кнопку натиснув.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=eceMsmjbtHg&feature=youtu.be[/embed]

Дехто із депутатів намагався «постфактум» сперечатися, але – як кажуть, поїзд пішов. Хоч програма, на думку багатьох, - сира, але – яка вже є, така є. Без обговорення…

До слова, на засіданні також оформили клопотання до Президента про присвоєння звання Героя України (посмертно) Юрію Горайському. Депутатів про це попросили активісти громадської організації «Максимівські ініціативи» (Збаразький район). Цитуємо звернення: «Юрій Горайський заслуговує на це високе звання як державник, як громадський діяч. Він заслуговує його і як воїн за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Своє життя Юрій Горайський віддав, захищаючи Вітчизну, прикриваючи своїх побратимів у бою». Таке звернення депутати підтримали одностайно.

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео