Віра Олександрович

У підприємців Тернопілля - партнери із 69-ти країн світу

Митниця2

На Тернопільській митниці Державної фіскальної служби (ДФС) уже оформили 531,4 тис. тонн вантажів. Причому операції підприємці проводили із торговельними партнерами із 69 країнами світу.

Таким успіхом поділилися у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

Від початку року загальний товарообіг області склав 518 млн дол. США. Порівняно із січнем-листопадом торік він збільшився на 13%, - кажуть на митниці. - Зокрема, імпортували товарів на суму 260,9 млн дол. США. Це - на 15% більше, ніж за відповідний період минулого року. На 11% зросли обсяги експортних операцій і становлять уже 257,1 млн дол. США.

Усього за 11 місяців оформили 21 тис. 512 митних декларацій. Серед них: майже 8,6 тисяч – імпортних і понад 8,1 тис. – експортних.

Окрім того, майже 4,8 тисяч декларацій оформили в інших митних режимах, - уточнює в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. - При цьому наші фахівці забезпечили стовідсоткове оформлення декларацій в електронному вигляді.

До того ж, за її словами, оформили 531,4 тис. тонн вантажів, у тому числі: на імпорт – 120,2 тис. тонн, а на експорт – 411,1 тис. тонн. Це – аж на 26% більше, ніж протягом аналогічного періоду минулого року.

На початку грудня на обліку митниці перебували 1 тисяча 201 суб’єкт зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД), - додає Оксана Антонович. - Загалом такі операції проводили зі торговельними партнерами із 69 країнами світу. Перші позиції традиційно займають Польща (54,2% від усього товарообігу), Німеччина (8,1%), Білорусія (5,4%), Великобританія (4,2%) та Італія (3,7%).

Здебільшого, як вона стверджує, експортували електроустаткування (49% від загальної частки експортованих товарів), м'ясо яловичини, курки (9%), олію рослинного походження, меблі, освітлювальні прилади, насіння і плоди олійних рослин (по 4%) та інші товари (30%).

А серед імпортованих товарів переважали електроустаткування, зокрема: проводи та арматура ізольовані, радіотехнічні пристрої (35% від загальної частки імпортованих товарів), механічне обладнання (14%), полімерні матеріали, пластмаси, - додає фахівець. - У тому числі, сировину для виробництва поролону, пластмасові вироби (12%), а також транспортні засоби (5%), свіжоморожену рибу (4%) та інше (30%).

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео