Орест Сарматський

Агро-новини 25 грудня

січ04 (Copy)

Новини аграрного сектору

Харківський верстатобудівний завод «Харверст» нарощує оберти

Виготовлення компонентів для сільгосптехніки стає ще одним з основних напрямків у виробництві Харківського верстатобудівного заводу «Харверст», пише Тraktorist.ua з посиланням на прес-службу УПЕК.

«Харверст» нарощує оберти. Про це свідчить збільшення обсягів продажів і портфеля замовлень на наступний рік. У період за 10 місяців (січень-жовтень) 2016 р. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяг продажів виріс більш, ніж у 3 рази.

251201 (Copy)
251201 (Copy)

Планом виробництва на 2017 р. передбачено подальше збільшення обсягів випуску товарної продукції.

«Після певного застою в русі і розвитку сьогодні ми спостерігаємо збільшення замовлень, попиту на нашу продукцію. Пожвавився ринок споживачів, наших стратегічних партнерів», — зазначає директор з економіки ПАТ «Харверст» Олександр Штрассер.

На 2017 р. заплановано ремонти кількох великих вальцешліфувальних верстатів для великих підприємств України в сфері паперової промисловості та металургії. Триває контрактна робота з компанією зі Словаччини з виготовлення запчастин для ряду вальцешліфувальних верстатів. На етапі укладення — контракт з великою компанією з металопрокату з Теміртау (Казахстан) на здійснення ремонту верстата.

«Очікується великий обсяг замовлень на виготовлення вузлів і деталей від одного з провідних виробників сільгосптехніки України, з яким вже підписано угоду про стратегічне партнерство на 2017 р. і розпочато співпрацю в цьому році. Це стає ще одним з наших основних напрямків у виробництві — виготовлення компонентів для сільгосптехніки», — зазначає Олександр Штрассер.

Індекс ділової активності верстатобудівного напрямку роботи «Харверст» зростає.

«Наразі ми відновлюємо зв'язки з усіма підприємствами і країнами, куди раніше поставлялася наша продукція. Ведуться переговори з чехами, білорусами, індусами, єгиптянами, таджиками і багатьма іншими. Верстатний парк з часом зношується і вимагає дрібних, середніх і капітальних ремонтів, модернізації. Крім того, розглядаємо можливість розширення номенклатурного ряду виробів», — говорить комерційний директор ПАТ «Харверст» Олександр Кашірцев.

Полтавські аграрії назвали секрети успіху в органічному виробництві

Полтавські аграрії назвали секрети успіху в органічному сегменті сільськогосподарського виробництва.

Такими деталями поділились учасники семінару «Розвиток органічного ринку в Полтавській області», повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на «ЕнергоЛайф.інфо».

Секретами успіху вони назвали увагу до землеробської діяльності, дотримання обґрунтованих сівозмін та захист ґрунту від ерозії.

251202 (Copy)
251202 (Copy)

Директор приватного підприємства «Агроекологія» Гліб Лук’яненко зазначив, що в його господарстві велику увагу приділяють використанню сидератів, доля яких в сівозміні доведена до 20%, використовують також мінімальний обробіток ґрунту та стежать за постійним укриттям землі рослинами, що запобігає ерозії.

«Чомусь всі, коли чують визначення «органічне землеробство», думають, що це суто ручна праця. Це омана, адже органічне землеробство — це інноваційна галузь. Кожного року відбувається створення купи техніки, яка допомагає нам боротися з бур’янами навіть краще, ніж це роблять за допомогою гербіцидів. У нас на господарстві розробляються власні знаряддя обробітку землі, які знищують максимальну кількістю бур'янів», — сказав він.

Для зменшення зараження полів насінням бур'яну, в господарстві також відмовились від внесення гною, а використовують компостування органічних відходів.

Введення додаткових мит на російські добрива є передчасним — Козаченко

Українська аграрна конфедерація (УАК) не проти введення додаткових мит на імпорт добрив з Росії, однак перед цим мають бути забезпечені альтернативні поставки, інакше це загрожує зростанню цін на добрива на внутрішньому ринку.

Про це повідомив у своїй заяві президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко, пише прес-служба УАК.

За його словами, окрім Росії існують інші країни, де Україна могла б купувати мінеральні добрива, але щоб домовитися з цими постачальниками, потрібен час.

«Українські аграрії опинилися в дуже непростій ситуації. З одного боку, ціни на мінеральні добрива на внутрішньому ринку зростають, і російський імпорт є серйозним стримуючим фактором. З іншої сторони, ми знаємо, в якій ситуації перебуває вітчизняна хімічна промисловість – вона справді потребує підтримки, інакше ми можемо втратити її. До того ж варто враховувати військові дії на сході України і роль, які в цьому відіграє Росія», — зазначив він.

251203 (Copy)
251203 (Copy)

Також додав, що МЕРТ має провести консультації із усіма учасниками ринку, знайти альтернативних постачальників добрив в Україну і лише після цього ініціювати запровадження мит.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео