Віра Олександрович

«Без знання минулого не можна будувати майбутнє» - Йосип Герега у Тернополі

DSC_0063

Дослідник історії нашого краю Йосип Герега відвідав Музей податкової служби у Тернополі.

Про це повідомили у Головному управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- У нашому офісі нещодавно відбулася зустріч із дослідником історії краю, автором книги «Корінь слов’янства» Йосипом Герегою, - кажуть податківці. - Це видання приурочили до 25-ї річниці Незалежності України. Причому автор виклав цікаву тему у художньо-публіцистичному стилі. Він окреслив основні етапи походження праслов’ян, використавши при цьому документи із архівів, пам’ятки, навіть «Слово о полку Ігоревім».

Йосип Герега під час зустрічі із працівниками фіскальної служби розповів своїм землякам і про себе. Адже народився і виріс чоловік у Лосячі, що на Борщівщині. До того ж, дійсно чимало знає про прадавню історію України, Галичини, Поділля і Тернопільщини, зокрема.

- Принагідно гостеві показали Музей податкової служби, створений кілька років тому силами ветеранів-податківців. Він зараз функціонує при Головному управлінні ДФС області, - додають фахівці. - Йосип Іванович із цікавістю оглянув експонати збірки.

На згадку Йосип Герега залишив музею у вигляді експонату свій творчий доробок «Корінь слов’янства» із автографом, а також запис у книзі відгуків (цитуємо): «Приємно здивований тією величезною проведеною роботою зі створення такого прекрасного музею, який так творчо доповнює нашу історію. А без знання минулого не можна правдиво будувати сучасне і майбутнє. Це – аксіома. Тож бажаю працівникам служби і, зокрема, причетним до створення музею, творчих успіхів».

Фото надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео