Чотири гривні за проїзд (відео)

vlcsnap-2016-12-26-17h20m52s993

Подорожчання проїзду у громадському транспорті Тернополя прогнозують вже з нового року. В маршрутках разова поїздка ймовірно коштуватиме чотири гривні, а у тролейбусах вартість проїзду може зрости до трьох гривень. Перевізники називають такі зміни тарифів вимушеними. Через підвищення заробітної плати із січня зростуть витрати перевізників на зарплатню водіям та іншим своїм працівникам. Щодо “Тернопільелектротрансу”, то йому, зрештою як всім іншим подібним КП в Україні, скасовують державні пільги на електрику, що суттєво вдарить по фінансовій стабільності комунального підприємства. Можливість подорожчання проїзду в громадському транспорті Тернополя мають розглянути на виконавчому комітеті міської ради, повідомляє tv4.

Питання підвищення вартості проїзду в громадському транспорті Тернополя обговорювали впродовж року. Та пропри це, тариф до сьогодні вдавалось втримувати. З першого січня, коли зросте мінімальна заробітна плата, суттєво збільшаться й витрати перевізників.

– Тому, сьогодні є потреба, щоб не було якихось збоїв в роботі громадсько-пасажирського транспорту, щоб не була порушена безпека і та елементарна ситуація, яка сьогодні є, тому є предметно і є підстава, щоб змінити тариф в більшу сторону, маршрутних таксі – до 4 гривень. І я вважаю, що якщо будуть зроблені перерахунки вже після нового року з підвищеними заробітними платами, то і цього буде мало, – розповідає начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради Ігор Мединський.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=EWtk1mnO-b8[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео