Орест Сарматський

Школярики Тернопільщини таки дочекалися хрестоматії сучасної дитячої літератури (фото)

unnamed (69)

У початкові школи області розпочалась доставка хрестоматії сучасної дитячої літератури.

 640тис примірників хрестоматії сучасної дитячої літератури для початкової школи у двох томах забрані з друкарень та доставляються до обласних управлінь (департаментів) освіти. На обласному рівні книги розподілять  та доставлять до шкільних бібліотек. Для Тернопільщини – це майже 20 тисяч примірників, повідомляє сайт обласного управління освіти та науки.

unnamed (70)
unnamed (70)

- Ми сподіваємось, що вже з початку другого семестру школярі 1-4 класів зможуть користуватися новими хрестоматіями. Таким чином, кожна дитина зможе ознайомитись із цікавими текстами сучасних письменників, які увійшли до оновленої програми для початкової школи з літературного читання, – зазначає радник Міністра освіти і науки України Іванна Коберник. 

unnamed (71)
unnamed (71)

unnamed (73)
unnamed (73)

- Хрестоматії для 1-2 та 3-4 класів будуть у всіх шкільних бібліотеках України. МОН доставляє надруковані за державний кошт книги до обласних центрів. Розподілити між школами – це відповідальність обласних департаментів освіти, – наголосила Коберник.

unnamed (72)
unnamed (72)

Друк хрестоматії сучасної української дитячої літератури для 1-4 класів став можливим завдяки прозорій закупівлі підручників для 8 класів, що дозволило зекономити гроші на тираж ще однієї книги. Її головна мета – доповнити програму Літературного читання творами сучасних українських письменників, яких замало в чинних підручниках.

     Фото – МОН України

Вибір читачів за тиждень

Відео