Орест Сарматський

Передноворічне нахабство: головний символ країни-агресора нагадав про себе у продуктових магазинах Тернополя (фото)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Перед Новим роком у продовольчих магазинах обласного центру зявилися плавлені сирки із кремлівською символікою

 - Оце, Боже, дожилися! Щоб на Новий рік та перед Різдвом отаку гидоту пропонували?! – дідок із поліетиленовим пакетом в продуктовому магазині на «Східному» показує на вітрину. Там – ряд плавлених сирків з етикеткою, де на тлі кремлівських веж – напис «Російський».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- А что вам не нравится? Сыр как сыр. Он во все времена был «российским» таким и останется. Не хотите – не берите и все, нечего здесь ворчать, - майже ровесниця старенького, жінка у махеровому береті і поточеній міллю благенькій шубці поквапливо закидує п’ять сирків в клітчасту сумку, прив’язану шнурівками до «кравчучки». Руки, вкриті пігментними плямами, із тьмяною широкою обручкою на вказівному пальці, трясуться, коли жінка розраховується із продавчинею.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Та я нічого не маю проти цього сирка, я його так само люблю. Але як то таке зробити – наліпити москальську етикетку із Кремлем на сирок? І то в такий час! Нехай би там в Москві сирки із зображенням Софії Київської чи театру у Львові були, то напевно, вже би розтрощили б такий магазин. А  у нас нічого – і «Докторська», і «Останкінська», і «Московська», та ще й «Совєтськоє» й «Сібірськіє пельмені» - ніяк не можемо все це забути й назвати своїм, українським, - говорить чоловік, поволеньки йдучи на вихід з магазину.

…Біля сміттєвої урни він зупинився, витягнув із сумки плавлений сирок, акуратно відірвав етикетку із кремлівськими вежами й кинув її туди, де змішались заслинені недопалки, використані салфетки, зіжм’якані сигаретні пачки та інший непотріб…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео