Неадекватний водій у Тернополі

15645536_1353563744709526_1891571209_n-e1482405149743

Останнім часом у Тернополі все частіше можна натрапити на людей, що полюбляють дивитися на світ через призму наркотичних речовин. Причому ловлять таких «горобців» абсолютно випадково, бо ті в такому легковажному  стані сідають за кермо. Як наслідок – порушують правила дорожнього руху.

– Один з таких випадків трапився нещодавно. На вулиці Текстильній патрульні поліцейські зупинили автомобіль «Renault Kengoo», щоб звернути увагу водія на технічну несправність (не горіла права фара). Під час спілкування інспектори помітили, що зіниці водія не реагують на світло і він поводиться доволі неадекватно. У патрульних виникла підозра, що він знаходиться у стані наркотичного сп’яніння. Вони запропонували йому пройти обслідування (огляд тіла, – авт.), однак чоловік відмовився, – кажуть у прес-службі патрульної поліції, пише gazeta1.

Однак при поверхневій перевірці авто підозри поліцейських таки справдилися. Так вони знайшли два пакети з подрібненою зеленою речовиною рослинного походження, ззовні схожою на марихуану.

–  На місце викликали слідчо-оперативну групу. Патрульні склали на водія протокол за ч.2 ст.130 КУпАП – керування у стані наркотичного сп’яніння.

До речі, це вже не вперше, коли цього водія затримали за кремом «під кайфом». Така  історія з ним мала місце у жовтні цього року. Тоді чоловік обійшовся адмінштрафом. У поліції кажуть, що загалом тернополян, яких затримують у стані наркотичного сп’яніння, побільшало. Причому поліція натрапляє на них випадково, бо порушують ПДР. Через свою некомпетентність за кермом «спалився» і водій на «Mitsubishi Lancer» близько 6-ї години ранку на вулиці Злуки. Чоловік порушив правила, патрульні це помітили та зупинили його.

– Під час спілкування з інспекторами водій доволі дивно поводився. Імовірно, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Полісмени провели поверхневу перевірку автомобіля. При цьому водій викинув поліетиленовий пакет з речовиною зеленого кольору, схожою на наркотичні засоби. На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу. Разом із слідчим патрульні виявили у транспортному засобі два згортки з речовиною білого і рожевого кольору, кілограм каміння, схожого на бурштин, предмет, схожий на пістолет, та понад  20-ть набоїв,- кажуть у поліції.

Патрульні склали на водія відповідні адмінматеріали, наразі ним займаються слідчі.  Ще одного водія-втікача «під кайофом» патрульні впіймали 12 грудня близько 1-ї години ночі на вулиці Тарнавського.

– Інспектори помітили автомобіль «ВАЗ-2107», який здійснював небезпечні маневри. Полісмени наказали водієві зупинитися. Він вийшов з автомобіля, розірвав згорток з невідомою речовиною, схожою на наркотичну, і почав утікати. Патрульні його наздогнали, але правопорушник став чинити активний опір. Інспектори змушені були застосувати спецзасоби – кайданки. Всі ознаки вказували на те, що громадянин знаходиться у стані наркотичного сп’яніння,- кажуть у патрульній поліції.

 При перевірці документів з’ясувалося, що у водія чуже водійське посвідчення, яке було викрадено з іншими документами у власника близько 4 років тому.

Цієї ж ночі полісмени виявили ще один пакетик з речовиною невідомого походження та пристрій для куріння наркотичних речовин у водія «Slavuta».

– Його зупинили на вулиці Мазепи близько опівночі. Водій не ввімкнув покажчика повороту відповідного напряму. Патрульні передали громадянина слідчо-оперативній групі та склали на нього відповідні адмінматеріали, – кажуть копи.

Загалом тільки протягом тижня у патрульній поліції впіймали трьох «одурманених» водіїв. Через це закликають бути максимально уважними на дорогах міста. Адже ніхто не знає, в якому стані той, хто їде поруч вас.

Вибір читачів за тиждень

Відео