Орест Сарматський

Нова модель моніторингу оцінить децентралізацію Тернополя

unnamed (2)

Тернопіль першим на Західній Україні долучився до проекту моніторингу зміни рівня життя в місті у процесі децентралізації.

Тернопільська міська громада стала учасником проекту «City Progress Index» з вивчення динаміки розвитку міста. Про це повідомляє прес-служба міської ради  (Див. ТУТ).

unnamed (1)
unnamed (1)

Очільник міста Сергій Надал вважає, що такий проект дуже важливий для Тернополя, адже децентралізація разом із повноваженнями і ресурсами, дає можливість зрозуміти, як правильно і на що потрібно концентруватися. І якраз подібні моніторинги діяльності громади дадуть підказку, в якому напрямку розвиватися у перспективі. Це - як система навігації для пілота.

Результати моніторингу представлятимуться на Міжнародному конгресі мерів. Міста, які демонструватимуть найбільшу динаміку розвитку, отримуватимуть гранти із спеціально створеного Фонду підтримки місцевого розвитку.

Разом із Тернополем до проекту увійшло 20 пілотних українських міст. Моніторинг проводитимуть відомі консалтингові компанії та організацій, Київська школа економіки, міжнародні експерти, зокрема з Литви, де вже діє подібний проект.

   Фото – відкриті мережі

Вибір читачів за тиждень

Відео