Орест Сарматський

Тернопільські школярі отримали шанс стати в майбутньому креативними бізнесменами (фото)

учнішколаа

«Школа юного менеджера» успішно діє в Тернополі.

В епоху суцільної комп’ютеризації та вільного доступу до будь-якої інформації існує реальна проблема живого спілкування молоді та проведення вільного часу з користю. Саме тому, викладачі кафедри менеджменту у виробничій сфері Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя  (Див. ТУТ), прониклися ідеєю щодо створення малого наукового осередку – «Школи юного менеджера». Як тут сподіваються, він стане не тільки науково-методичним проектом кафедри, але й безкоштовним навчально-консультативним центром для усіх бажаючих взяти у ньому участь.

учн
учн

- Цей задум зміг реалізуватися після тривалої і кропіткої роботи викладачів кафедри із школярами практично усіх шкіл міста і навколишніх сіл. Завдання, яке поставили перед собою ініціатор проекту, професор, доктор економічних наук Наталія Кирич та викладачі кафедри,  полягає у використанні усіх  можливих важелів та інструментів, щоб допомогти кожному повірити у свої сили і, в подальшому, правильно зробити свій професійний вибір на основі отриманих теоретичних знань і практичних навиків, - розповіла куратор «Школи юного менеджера» доцент, кандидат економічних наук Наталія Юрик.

учні
учні

За її словами, метою створення «Школи юного менеджера» є формування молодої плеяди креативних бізнесменів Тернопілля, які гідно продовжили б економічні національні традиції, з легкістю впроваджували б закордонний досвід управління і мали б чітку життєву позицію та досягли б кар’єрних висот в різних галузях економіки.

учнііі
учнііі

«Школа юного менеджера» - це спеціальний навчальний курс, за допомогою якого учні можуть отримати додаткову інформацію (яка не входить у шкільну програму) про новітні та найсучасніші вітчизняні та закордонні напрямки розвитку економки та менеджменту, ознайомитися з особливостями професії менеджера, а також навчальним процесом у вищому навчальному закладі.

учнішкола
учнішкола

Основними видами навчальної роботи є лекційні та практичні заняття, тренінги, ділові ігри, навчальні ситуації. Поряд з заняттями в аудиторії, юні менеджери можуть зареєструватися на дистанційних курсах і працювати в онлайн-режимі.

Уже перші заняття - «Історія виникнення управління та менеджменту», «Успішний менеджер: міф чи реальність?», «Особливості професії менеджера», «Як заробити стартовий капітал?», «Практика ефективного керівництва» та інші, продемонстрували, що слухачі школи вирізняються активністю та проявляють великий інтерес до різних аспектів економіки та менеджменту.

Усі учасники школи наприкінці прослуханого курсу отримають іменні сертифікати. Ініціатори проекту сподіваються, що діяльність «Школи юного менеджера» принесе велику кількість нових знайомств та вражень не тільки  її слухачам, але й викладачам. Адже ж, недаремно кажуть – «навчаючи – навчаємось!».

Фото: ТНТУ

 

Вибір читачів за тиждень

Відео