Тернополянам на замітку: щоб бути у гарній формі, потрібно часто їсти

unnamed (37)

Так, ви уже читали на ТЕРЕНі про те, як правильно снідати, обідати й вечеряти. Сьогодні тренер Тетяна, розповіла, чому так важливо дотримуватися денного раціону, та скільки разів на добу можна їсти.

Від корисного перекусу відмовлятися ніколи не варто. В лікувальних дієтах часто пропагують роздільне харчування, при якому людина не відчуває почуття голоду і її організм не включає режим економії, при якому він починає відкладати жирові запаси. А для схуднення - це дуже важливо.

А ось якщо окрім основних прийомів їжі, заодно і перекушувати корисними продуктами, то розслаблений організм набагато швидше розлучиться з надлишками жиру, і ви схуднете.

Часті прийоми їжі дозволяють поліпшити вироблення травних ферментів, нормалізувати рівень цукру в крові і знизити рівень холестерину.

Справа в тому, що після сніданку чи обіду приблизно через 3-4 години рівень цукру в крові знижується і ти починаєш відчувати легкий голод.

Часті прийоми їжі не дають з'явитися цьому відчуттю  раніше, ніж за планом у тебе наступний прийом їжі, а значить, допомагають знизити ймовірність переїдання. Так що, якщо хочеш залишатися стрункою, не можна відмовлятися від перекусів.

Яким має бути перекус?!

За калорійністю - 100-150 ккал, що не більше, в іншому випадку це вже повноцінний прийом їжі.

Простий у виконанні і не вимагає від тебе кулінарії здібностей. По можливості з натуральних продуктів. Має містити повноцінний білок, складні вуглеводи, вітаміни і мінерали. Його зручно брати з собою. Складається не більше ніж з двох позицій, інакше це вже повноцінний прийом їжі. Ось що підійде ідеально і не загрожує швидким набором кількох зайвих кілограмів. Будь-який фрукт - яблуко, груша,, апельсин, грейпфрут, персик, 4-5 абрикосів або стакан сезонних ягід.

20 гр будь-яких горіхів (крім солоних, звичайно). Кисломолочний продукт - йогурт. Протеїновий батончик.  Солодощі (виключно в 1-й перекус) - зефір, чорний шоколад, сухофрукти.  Скибочку цільнозернового хліба або з висівками, намазаний сирної пастою, м'яким сиром. Здоровий бутерброд: тонкий лаваш, в який загорнуті шматочки курки або сиру з овочами і салатним листям.

Матеріал для колонки підготувала тренер танцювальної студії «Special dance» Тетяна Бастюк.

Вибір читачів за тиждень

Відео