Оксана Бучко

Тернополяни дізнались про реальне місце України в світі

unnamed (46)

У 2016 році Україна може похвалитись у світових рейтингах показниками індексу свободи слова.  Вони піднялися на 22 позиції вверх, повідомляє новина компанія Remarker.

У той же час на шість позицій показники впали у конкурентоспроможності країни, володінні населення англійською мовою та в індексі спокою. Також сумний результат індексу світового тероризму, де сусідами України в рейтингу стали Лівія та Філіппіни.

Тернопільщина внесла певний позитив у економічні показники, показавши хорошу динаміку росту. У 2016 році збільшились інвестиції, завдяки проведеному Форумі міжнародного рівня, який став платформою для переговорів із 80-ма іноземними делегаціями.

У місті Тернопіль створювали платформи для підвищення рівня англійської мови серед молоді. До прикладу, можливість вдосконалити спілкування  жителі мали на відкритих безкоштовних курсах обласної універсальної науковій бібліотеки.

Військова сфера Тернопільщини відзначилась початком відновлення 44-ої артилерійської бригади. На це Міністерство оборони України виділило 14 млн. грн. Загалом у військовому рейтингу Україна має 30-те місце, після Швеції. Ми цьогоріч втратили 5 позицій. У той час Росія зайняла друге місце.

Зросли позиції України щодо індексу легкості ведення бізнесу (+ три позиції і 80-те місце), також на вісім позицій вище наша держава піднялась щодо інноваційного індексу (56-е місце).

Фото з відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео