Орест Сарматський

Земельну аферу на 5,5 млн грн розкрито на Тернопільщині

unnamed (35)

 Земельну оборудку на 5,5 млн грн розкрили працівники прокуратури в Тернопільській області.

Про це повідомляє пре служба обласної прокуратури (Див. ТУТ).

- На території однієї з сільських рад Лановецького району  земельну ділянку загальною площею 50 га, яка перебувала у державній власності та користуванні фермерського господарства незаконно передано в приватну власність громадян. 14 осіб задля приватизації земельної ділянки були незаконно введені у члени фермерського господарства, а пізніше їм видано державні акти на право власності на землю, - йдеться у повідомленні.

 Прокуратурою пред’явлено до суду позовну заяву з вимогами визнання недійсними державних актів на землю, скасування розпоряджень, на підставі яких акти були виготовлені та повернення у державну власність земельних ділянок загальною вартістю 1,5 млн грн.

 Окрім цього, Чортківською місцевою прокуратурою встановлено, що Хоростківським професійним сільськогосподарським ліцеєм, у постійному користуванні якого перебуває 219 га ріллі, укладено угоду із приватним сільськогосподарським фермерським господарством про відшкодування коштів за фактичне землекористування.

Оскільки договір укладено всупереч вимог законодавства прокуратурою, з метою захисту прав навчальної установи, пред’явлено позов про визнання угоди нечинною та повернення земельної ділянки вартістю понад 4 млн  грн професійно-технічному навчальному закладу.

Рішенням господарського суду Тернопільської області позов прокуратури задоволено в повному обсязі.

   Фото – відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео