Тернополян запрошують в краєзнавчий музей на театралізоване дійство (відео)

vlcsnap-2017-01-12-17h31m12s981

Тернопільський обласний краєзнавчий музей запрошує усіх на святкування Старого Нового Року, Маланки, Різдва. 13-го січня у приміщенні музею відбудеться дійство “Свято святиться Різдвом”. Тут будуть колядувати, показувати майстер-класи з витинанок, плетіння  різдвяних дідухів та павуків, а молоді активісти продемонструють театралізовані дійства Маланки та Вертепу. І це ще не увесь список запланованих розваг. Дійство триватиме з 12 години дня і до вечора.

У п’ятницю, 13 січня, Тернопільський обласний краєзнавчий музей запрошує на новорічно-різдвяні святкування “Свято святиться Різдвом”. Акцію організовують для того, щоб відтворити автентичні традиції нашого краю. Під час дійства будуть показувати вертепи, маланки, різні майстер-класи та тематичні виставки музею, повідомляє tv4.

– У театралізованих екскурсіях ви можете побачити як святкували Різдво, Маланку, Новий Рік, Йордан наші предки, як святкували січові стрільці, як святкували воїни УПА, ви почуєте колядки воїнів УПА, і звичайно, як святкують сьогодні воїни нашої країни, які бережуть кордони нашої країни, – розповідає заступник директора з наукової роботи Тернопільского обласного краєзнавчого музею Наталія Чеканова.

На усіх відвідувачів музею у той день чекають не лише колядки, гучні забави, а й смачні пампушки та інші смаколики, які колись готували наші предки на Різдвяні свята. Дійство “Свято святиться Різдвом” розпочнеться 13 січня о 12 годині і триватиме аж до вечора.

Вибір читачів за тиждень

Відео