На Тернопільщині планують створити кілька мальовничих пішохідних та безмоторних маршрутів (відео)

unnamed-28-9

У 2017 році на Тернопільщині планують  створення мережі Зелених Шляхів. Проект реалізовуватимуть у шести районах області.

Про це повідомив начальник відділу туризму облдержадміністрації Назар Яворський під час регіонального туристичного форуму «Громада. Розвиток. Туризм.».

«Ми очікуємо сесії обласної ради. Сподіваюся, буде виділено достатньо коштів для реалізації проекту. Наразі плануємо охопити територію  Кременецького та Шумського районів, а також території над Дністром в південній частині області», - констатував Назар Яворський.

За його словами, Зелені шляхи – Green Ways – це багатофункціональні маршрути для пересування безмоторними транспортники засобами чи пішохідним способом, що проходять вздовж природних коридорів, історичних торгових шляхів, річок і закинутих залізничних колій. Ці маршрути координуються місцевими товариствами з метою впровадження концепції сталого туризму і пропаганди здорового способу життя. Зелені маршрути є основою для реалізації місцевих ініціатив соціального характеру і проектів, пов’язаних з охороною природи, ландшафтів, збереженням культурної спадщини, екологічним туризмом і транспортом, що не забруднює навколишнє середовище тощо.

Крім того, у 2017 році в області планують провести перший Тернопільський туристичний форум.

«Також завданням номер один для нас є відродження Західноукраїнської туристичної виставки для того, щоб всі наші райони, міста, а особливо новостворені громади показали свій потенціал, презентували свою продукцію, щоб ми вкотре показали наскільки багате наше Тернопілля. Адже наша область з кожним днем готова приймати все більше гостей», - констатував Назар Яворський.

[embed]https://youtu.be/Zx8dkUYF30Q[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео