Новенький транспорт вже із понеділка возитиме дітей до школи на Тернопільщині (відео)

атобус

Два автобуси отримала Мельнице-Подільська об’єднана територіальна громада. Ще один — Монастириський район. Закупівля транспортних засобів відбулася на умовах співфінансування (70 % – державні кошти, 30% – з місцевих бюджетів).

Новенький транспорт вже із понеділка возитиме дітей до школи. Два атобуси отримала Мельнице-Подільська об’єднана територіальна громада. Ще один – Монастириський район. Закупили їх на умовах співфінансування 70 % – державні кошти, 30% – з місцевих бюджетів, повідомляє tv4.

– В об’єднану територіальну громаду входить 20 населених пунктів – це 16,5 тисяч населення. Ми створили вже 2 опорних школи і з філій будемо довозити дітей до цих опорних шкіл. В кількості 70 дітей будемо цими двома автобусами довозити до опорної школи Мельниці-Подільської, – розповідає голова Мельнице-Подільської об’єднаної громади Володимир Боднарчук.

У 2014 році понад 13 автобусів із Тернопільщини мобілізували на фронт. Дев’ять із них влада області вже повернула зі стовідсотковим відшкодуванням. Загалом за останній час школи області отримали 42 новенькі шкільні автобуси на суму понад 65,5 мільйонів гривень.

– Зараз завершується закупівля ще 2 шкільних автобусів для Колондянської і Золотопотіцької громади. Я впевнений, що в цьому році ми вийдемо на 2 половину року з не менш динамічними показниками, якими були в 2016 році, – каже голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Вибір читачів за тиждень

Відео