Орест Сарматський

Агро-новини 17 січня

unnamed (31)

Правоохоронці виявили незаконне перевезення свинини вартістю 360 тис грн

Правоохоронці затримали партію м’яса свинини, призначену для перевезення до тимчасово окупованих територій, орієнтовна вартість якого складає 360 тис. грн, пише прес-служба ДФСУ.

unnamed (28)
unnamed (28)

Затримали вантажний фургон у районі КрП «Новолуганське».

Встановлено, що 33-річний водій намагався в об’їзд визначених дорожніх коридорів перемістити до тимчасово окупованої території м'ясо свинини у кількості 6 т.

На Київщині викрили псевдо-фермерку, що роздала землі в суборенду

На Київщині псевдо-фермерка роздала у користування 490 га орендованої землі вартістю 10 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

unnamed (29)
unnamed (29)

Ці земельні ділянки сільськогосподарського призначення, були передані в оренду громадянці для ведення фермерського господарства, однак фактично даними землями користувалися ряд підприємств.

«Під час передачі зазначених земельних ділянок в оренду, громадянкою не було обґрунтовано бажані розміри земельних ділянок, не зазначено перспективи діяльності фермерського господарства, що свідчить про недотримання порядку набуття і реалізації права на землю», — зазначається у повідомленні.

Наразі, судом було визнано договори оренди земельних ділянок недійсними, а 490 га землі було повернуто державі. тю 360 тис. грн», — йдеться у повідомленні.

Чернівеччина додатково отримала 5 млн грн на підтримку агросектору

Чернівецькій області додатково виділено близько 5 млн грн на підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, пише прес-служба Чернівецької облдержадміністрації.

unnamed (30)
unnamed (30)

На засіданні конкурсної комісії було розглянуто заявки та відповідні пакети документів від 14-ти сільськогосподарських підприємств області.

«Рішенням комісії задоволено всі заявки. Коефіцієнт компенсації згідно з пропорційним розподілом коштів між підприємствами на початок листопада становить 51,18%», — сказано у повідомленні.

Також додається, що з початку року Міністерством аграрної політики та продовольства України в межах бюджетних можливостей проведено часткову компенсацію відсоткової ставки в сумі 7,5 млн грн.

Вибір читачів за тиждень

Відео