Орест Сарматський

Нарешті в Тернополі розповіли всю правду про алкоголь

кап01

Капелани з наркологами намагаються просвітити тих, хто потрапив у залежність від алкоголю.

«Медія -студія «Капелан» УПЦ Київського Патріархату Тернополя спільно з просвітницькою програмою «Школа свободи» провела лекцію «Правда про алкоголь» для тих, хто пережив запій.

Про це на своїй сторінці у facebook, повідомляє старший військовий капелан у УПЦ КП В’ячеслав Кізілов.

Бажання послухати та поспілкуватись із капеланом та медиками виявили пацієнти наркологічного диспансеру і бійці АТО.

кап04
кап04

Під час спілкування медики наголошували на тому, що переважно лікування алкоголізму ускладнюється тим, що при тривалому надходженні в організм алкоголь стає невід’ємною частиною обмінних процесів і у хворого розвивається стійка психофізична залежність від спиртного. Тому, як би така людина не хотіла розірвати це коло, їй фізично важко це зробити, якщо вона не звернеться за професійною допомогою.  І чим раніше  прийнято таке рішення про початок лікування, тим успішнішим буде позбавлення пацієнта від прогресування алкогольної залежності. Фахівці дали низку рекомендацій тим, хто прийшов на зустріч.

кап03
кап03

Її організатори висловили велику подяку тим, без яких захід не відбувся би. А це – директор Тернопільської обласної бібліотеки для молоді Леся Гук,  керівництво Тернопільського обласного наркологічного диспансеру, лікар-нарколог Олег Мелимука, керівник програми «Школа свободи» Людмила Зеленець.

Фото – В’ячеслав Кізілов

Вибір читачів за тиждень

Відео