Віра Олександрович

У чому зізнався головний поліцейський Тернопілля? (відео)

Напрям боротьби із наркотиками на Тернопіллі у 2016 році – повністю «провалили», визнає начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол.

Причин – чимало, але головна – тимчасова втрата «боєздатності» відповідним підрозділом, вважає він. Фактично, у відділі боротьби із обігом наркотиків через люстрацію, атестацію, реформу та інше не залишилося працівників. Ситуацію планують виправити уже в 2017 році. Адже поліцейські торік довели, що можуть впоратися зі складними напрямками. Так, в області на 20% стало менше розбоїв і на 34% - шахрайств.

-Серед негараздів можу назвати і неналежну боротьбу із економічною злочинністю, - додає він. – У цьому відділі також – значний недокомплект. Турбувала внутрішня корупція. Торік із хабарами впіймали 5 наших співробітників. Окрім того, шестеро – сіли за кермом напідпитку. П’ятеро уже звільнені. Останнього чекає така ж доля.

Втім, попри проблеми, правоохоронцям краю вдалося втримати криміногенну ситуацію. Тож Тернопілля, за підсумком 2016 року, має найнижчий рівень злочинності в Україні.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=nd6qTxoNKxI&feature=youtu.be[/embed]

Виправляти ситуацію у Тернополі та області планують, запустивши нові поліцейські станції. Цей пілотний проект уже довів свою ефективність, вважає Олександр Богомол.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Q9PtRCTteAc&feature=youtu.be[/embed]

Змінилася у 2016 році не лише специфіка роботи поліцейських, а й їхня форма. Наразі в області отримали 500 нових «чорних» комплектів, але незабаром переодягнути планують усіх поліцейських. Проте, навіть якщо у них досі – стара форма, шеврони мають бути відповідними, пояснив пан Богомол.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=F6FjlVNNLmA&feature=youtu.be[/embed]

На початку 2016 року на Тернопіллі була катастрофічною проблема із кількістю ДТП. Врешті її вдалося зняти, зокрема, зусиллями новостворених груп патрульної поліції та спеціальними заходами. Серед особливих успіхів – затримання двох організованих злочинних груп. Зокрема, поліцейські нещодавно впіймали банду дуже нахабних автомобільних злочинців.

-Злочинці активізуються, роблять помилки і потрапляють у руки правоохоронців, - каже він. – Зокрема, попалися і злодії, які нещодавно вкрали авто просто зі штрафмайданчика підприємства «Інформресурс», що на вулиці 15 Квітня у Тернополі.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=owHWe2ykXSc&feature=youtu.be[/embed]

Як виявилося, вони так розігнали авто, що змогли вибили в’їзні ворота. Перед тим, ці ж злодії викрали ще одне авто. Обидві іномарки правоохоронці знайшли і вже повернули. Одного із крадіїв, за словами пана Богомола, взяли під варту, інший – під домашнім арештом. Про те, що також відбувалося під час прес-конференції 16 січня, також читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео