Віра Олександрович

Військових, які повернулися з Луганщини, зустріли тернополяни (фото)

unnamed (7)

Понад сто військовослужбовців із Луганщини прибули на рідне Тернопілля сьогодні, 18 січня.

Традиційно захисників на вокзалі чекали найближчі люди: сестри, матері, дружини, а також малеча. Не злякали їх ані мороз, ані затримка потяга більш як на годину. Адже 44-та окрема артилерійська бригада є гордістю нашого краю і не тільки, зазначає голова обласної держадміністрації Степан Барна.

-Нагадаю, 9 вересня 2014 року стався переломний момент у відновленні 44-ї артбригади, - розповідає очільник краю. – Тепер вона стала гордістю Збройних Сил України. За підсумком 2016 року, наші вояки брали участь у військовому параді з нагоди Дня Незалежності України. Це є ознакою того, що відновлена на Тернопіллі військова частина має перспективу.

unnamed (10)
unnamed (10)

На рідній землі військових чекали уже кілька місяців. Тому їхнє повернення саме напередодні Другого Святвечора є символічним, вважає секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада.

unnamed (9)
unnamed (9)

-Сьогодні відбувається символічна подія, - каже він. – Найперше, хочеться привітати хлопців із великим християнським святом, із Другим Святим вечором. Також – подякувати їм за те, що вони є, за те, що ми маємо можливість тут, у Тернополі, жити у спокійній обстановці і святкувати.

unnamed (8)
unnamed (8)

Військовослужбовці перебуватимуть удома протягом 4-х місяців. Потім, відпочивши і пере укомплектувавшись, бригада знову вирушить служити на схід країни.

Фото зі сторінки Віктора Шумади у «Фейсбук»

 

Вибір читачів за тиждень

Відео