Віра Олександрович

«До армії набиратимуть громадян віком до 43 років» - Олександр Скумбрій

Скумбрій

Про армійські новації-2017 - збори резервістів і призов на службу офіцерів запасу у Тернопільському обласному військовому комісаріаті розповіли вчора, 19 січня.

Зокрема, йшлося про те, що військових, які відслужили встановлені терміни під час мобілізації або ж звільнилися зі служби за контрактом, але перебувають у резерві військової частини, викликатимуть на збори. Чоловіки із Тернопільщини там також вдосконалюватимуть навички із тактичної, медичної, інженерної і вогневої підготовки. Окрім того, вони проходитимуть бойове злагодження, каже тимчасово виконуючий обов’язки обласного військового комісара Олександр Скумбрій.

- Такі збори цього року проведуть із 5-ма військовими частинами Збройних Сил України, - каже він. - Військовозобов’язаного на збори викликає командир військової частини через військовий комісаріат. Термін проведення – 30 діб. Ми наголошуємо: це – суто добровільна позиція. Резервістів викликаємо до військових комісаріатів, проводимо із ними психологічне тестування, коротку військово-лікарську комісію і направляємо у відповідні військові частини.

Перша група резервістів із Тернопілля, за його словами, уже перебуває на зборах у Харківській області. Наступну - мають намір відправити у квітні. Зміни в армії незабаром планують і у ставленні до офіцерів запасу.

- Десь у лютому повинен розпочатися призов на службу громадян, які закінчили військові кафедри вищих навчальних закладів, - додає Олександр Скумбрій. - Її термін - 18 місяців. Причому набирати будуть громадян віком до 43 років. Але остаточне рішення ще не прийняте, його наразі вивчають. Кількість призваних залежатиме від того, скільки офіцерів звільнять із армії у цьому році.   

За законом, офіцери запасу можуть бути призвані на військову службу, відповідно до наказу Міністра оборони. У нашій області чоловіків, які належать до цієї категорії, – близько 4 тисяч осіб, повідомив військовий комісар.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео