Орест Сарматський

На Тернопільщині навіть ліси будуть сертифіковані

січ16

Лісові господарства Тернопільської області проходять міжнародну сертифікацію FSC.

Держпідприємства Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства проходять оцінювання на відповідність сертифікаційним стандартам лісоуправління міжнародної організації Forest Stewardship Council (Лісова опікунська рада).

Про це повідомляє Державне агентство лісових ресурсів України.

- Сертифікація лісів активно проходить у всіх держпідприємствах Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Держлісагентстві, метою сертифікаційного аудиту була оцінка екологічної, економічної і соціальної практики лісоуправління держпідприємства, як це визначено Принципами і Критеріями, встановленими FSC.

Держлісагентство зазначає, що у Бережанському лісомисливському господарстві перевірку успішно завершено. Підприємство уже до кінця січня очікує на отримання міжнародного сертифіката. А також державне підприємство «Кременецьке лісове господарство» отримало позитивну оцінку відповідно до вимог сертифікаційних стандартів FSC. Йому вже присвоєно індивідуальний код сертифіката та код ліцензії FSC.

Лісова опікунська рада є неурядовою організацією, діяльність якої полягає в запровадженні відповідального управління лісами по всьому світу. Сертифікація FSC забезпечує надійний зв’язок між відповідальним виробництвом і споживанням лісової продукції, дає можливість приватним споживачам і компаніям здійснювати покупки з користю для людей, навколишнього середовища і бізнесу.

Фото – відкриті мережі

Вибір читачів за тиждень

Відео