Віра Олександрович

Тернопільські податківці жорстко боротимуться із «тінню»

тінь

Торік на Тернопільщині до соцфондів спрямували майже 1,7 млрд грн  єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ).

Проте – цього мало, а тому податківці будуть активніше боротися із «тіньовими» доходами і неправовими відносинами у сфері зайнятості населення. Про це повідомили у Головному управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Платники Тернопільщини у 2016 році перерахували до бюджету 1 млрд 689 млн грн ЄСВ, - уточнює начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. – Це - на 126,7 млн грн більше, ніж очікували. Виконання бюджетного призначення становить майже 108,1%.

Зокрема, за підсумками грудня минулого року надійшло 192,1 млн грн ЄСВ, причому додатково - 16,8 млн грн.

Ці кошти будуть спрямовані на соціальні гарантії держави із пенсійних виплат, для надійного захисту під час безробіття, професійних захворювань чи при нещасних випадках, - каже Ігор Комендат. - А тому цього року ми активізуємо роботу фіскальної служби із детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення.

Адже офіційне працевлаштування, на його думку, дасть змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії, а бюджет, відповідно, отримає додаткові надходження у вигляді податку на доходи фізосіб і ЄСВ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео