Оксана Бучко

Вікіпедисти Тернопілля чекають тернополян на вікізустрічах

DSCN9462

Вікіпедисти Тернопіллля уже розпочали ділитись досвідом написання статей до Вікіпедії. Вікімарафон в Тернополі триватиме до 30 січня. Під час нього можна доповнювати Вікіпедію матеріалами та консультуватись із авторами статтей енциклопедії.

- Тернопільщина входить в десятку кращих наповнювачів Вікіпедії серед областей України, - розповів вікіпедист Микола Василечко під час прес-конференції 27 січня. – Великою мірою це відбувається завдяки виданню «Історія міст і сіл», звідки черпають багато інформації.  Ми можемо гордитись, що найкращим вікіпедистом України є уродженець Тернополя Марян Довганик. Це журналіст Католицького університету, який на сьогодні створив 34 868 статей.

Також вікіпедисти наголосили на захисті авторських прав статтей з Вікіпедії. Адже матеріали і фото із цього джерела часто присвоюють, хоча вони мають відповідні позначки, наголосив вікіпедист Антон Марчевський.

DSCN9468
DSCN9468

Спробувати свої сили у доповненні Вікіпедії корисною інформацією можна під час Вікімарафону у спеціальному конкурсі.

- Ми підтримуємо таку ініціативу залучення авторів і дописувачів. Визначати переможців будуть у різних номінаціях, - говорить заступник мера Леонід Бицюра. – Підготують нагороди для авторів статей з найповнішими джерелами інформації, а також визначать наймолодшого і найстаршого учасника.

У Тернополі у рамках Вікімарафону пройдуть такі акції:

* 28 січня: віківишколи в центральній міській бібліотеці (комп’ютерний центр), вул. Руська, 31, 1-й — 11:00—13:00, 2-й — 14:00—16:00;

* 29 січня: вікізустріч, знайомство з вікіпедистами, перегляд фільму та віківишкіл, Палац кіно (головний зал, є Wi-Fi, власні ноутбуки), вул. Івана Франка, 8, від 15:30;

* 30 січня: бібліотека Тернопільського державного медичного університету імені І. Я. Горбачевського (читальний зал, комп’ютерний центр), вул. Січових Стрільців, 8, 16:00.

unnamed-2-10
unnamed-2-10

Заходи відбуваються за підтримки Тернопільської міської ради, «Палацу Кіно», Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи, Тернопільського державного медичного університету імені І. Я. Горбачевського.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео