Віра Олександрович

Митники і податківці на Тернопіллі втрачають роботу через корупцію

korupciya

Протидія корупції в ДФС - аж 17 кримінальних проваджень розпочали за фактами здійснення службових злочинів. Утім, із органів ДФС звільнили лише чотирьох осіб.

Про це повідомили у Головному управлінні Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) у Тернопільській області.

Упродовж 2016 року відділ внутрішньої безпеки ГУ ДФС в області здійснював заходи щодо упередження, виявлення і припинення проявів корупції, а також профілактики можливих протиправних дій працівниками в податковій і митній сферах, - стверджують у податковій. - Підрозділ здійснював постійний контроль за діяльністю працівників під час виконання службових обов’язків. Фахівці встановлювали осіб, схильних до вчинення протиправних дій, і вживали заходів щодо відсторонення потенційних порушників від виконання службових обов’язків.

Так, минулого року щодо працівників ГУ ДФС в області і Тернопільської митниці ДФС провели 108 службових перевірок і розслідувань правомірності дій під час виконання функцій держави. За їх результатами, керівники податкових і митних органів краю внесли 49 подань із метою усунення причин та умов скоєння правопорушень працівниками ДФС.

За результатами проведеної роботи, 12 осіб притягнули до дисциплінарної відповідальності, 36 – залишилися без премії, - уточнюють у податковій. – Наразі з органів ДФС звільнили чотирьох.

У порядку ст. 214 КПК України до органів прокуратури та інших правоохоронних органів області спрямували 26 матеріалів. За їх результатами, до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесли відомості щодо відкриття 17 кримінальних проваджень.

Крім того, співробітники підрозділу провели 457 профілактичних заходів щодо роз’яснення вимог діючого антикорупційного законодавства, - додають у податковій. – Тож підрозділ звертає увагу на усі повідомлення щодо дій і поведінки працівників ДФС, несумісних із вимогами загальних правил поведінки державного службовця як при виконанні службових обов’язків, так і в позаслужбовий час.

Фото із відкритих джерел

Довідка. Жителів Тернопілля просять повідомляти будь-яку відому інформацію щодо протиправних дій з боку службових осіб відомства на антикорупційний сервіс «Пульс» за номером 044-284-00-07, а також на «телефон довіри» (0352) 23-63-92 або особисто звертатися у відділ внутрішньої безпеки за адресою: Тернопіль, вул. Білецька, 1.

Вибір читачів за тиждень

Відео