Оксана Бучко

Тернополяни пишуть статті до Вікіпедії (фото)

DSCN9475 (Copy)

Навчитись оформленню статей мали можливість тернополяни на зустрічі з вікіпедистами у міській центральній бібліотеці 28 січня. Про спрощений варіант оформлення розповів Микола Василечко.

- Важливо, щоб інформація відповідала критеріям значимості. Адже багато статей не є актуальними для Вікіпедії, - говорить він. – Також обережними слід бути з фото, зберігаючи авторське право. До речі, фотографії Тернопільщини увійшли у десятку кращих української енциклопедії. Це фото Підгорянського монастиря та Червоногородського замку.

DSCN9472 (Copy)
DSCN9472 (Copy)

У бібліотеку прийшли доповнити Вікіпедію журналісти та громадські активісти.

- Я часто доповнюю існуючі статті, якщо знаю певні історичні деталі, - каже тернополянин Любомир Крупницький. – Останнім часом цікавлюсь рубрикою вікіцитат. Під час вікізустрічей планую з’ясувати для себе певні технічні нюанси оформлення статті.

DSCN9477 (Copy)
DSCN9477 (Copy)

Одну з перших статей на Вікіпедії під час марафону зробила заступник директора міської центральної бібліотеки Людмила Бойко. Нагадаємо, під час Вікімарафону триває конкурс на кращі статті Вікіпедії. У рамках заходу у Тернополі відбудуться також:

* 29 січня: вікізустріч, знайомство з вікіпедистами, перегляд фільму та віківишкіл, Палац кіно (головний зал, є Wi-Fi, власні ноутбуки), вул. Івана Франка, 8, від 15:30;

* 30 січня: бібліотека Тернопільського державного медичного університету імені І. Я. Горбачевського (читальний зал, комп’ютерний центр), вул. Січових Стрільців, 8, 16:00.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео