Орест Сарматський

Агро-новини 29 січня

січ29 (Copy)

На Львівщині викрили підприємство, що доводило сільгоспвиробників до банкрутства

На Львівщині правоохоронці викрили схему незаконного заволодіння сільськогосподарською продукцією, у результаті чого виробники цієї продукції доводились до банкрутства, пише прес-служба НПУ.

Поліцейські встановили, що на території Львівської області працює підприємство, яке систематично отримує від сільськогосподарських підприємств західного та інших регіонів держави продукцію, а саме сою, за яку фактично не розплачується, заганяючи виробника у скрутне фінансове становище та фактично знищуючи його.

«Керівник підприємства, отримуючи продукцію, навіть не мав наміру розплачуватись за неї з виробником. У такий спосіб правопорушники заволоділи зерном сої у кількості більш ніж 460 т вартістю майже 4,5 млн грн» — йдеться у повідомленні.

290101 (Copy)
290101 (Copy)

Також додається, що правоохоронці встановили організатора схеми. Ним виявився директор компанії. Хоча чоловік очолював підприємство Львова, оперативникам довелось затримувати його у Кропивницькому і доставляти для проведення слідчих дій.

«Поліцейські вже повідомили підприємцю про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахайство) КК України, а суд обрав для нього міру запобіжного заходу – арешт з можливістю звільнення під заставу у розмірі 2 млн грн», — сказано у повідомленні.

Триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють усіх учасників злочинної схеми, виявляють інші злочини, до скоєння яких вони причетні та факти легалізації коштів злочинним шляхом.

Мінагропрод придумав, як уникнути 700 млн грн збитків з цукром Аграрного фонду

Міністерство аграрної політики та продовольства України вивчає можливість переробки цукру Державної спеціалізованої бюджетної установи (ДСБУ) «Аграрний фонд», пише прес-служба «Укрцукру».

«Я мав розмову з асоціацією («Укрцукор»). Домовилися пошукати механізм, який зміг би забезпечити кондиційність цього цукру», – сказав міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

За його словами, виробники цукру запропонували переробити цей цукор, але відкритим залишається питання вартості такої переробки.

290102 (Copy)
290102 (Copy)

«Переробники кажуть, що в них достатньо потужностей, щоб переробити цей цукор. Вони забирають на переробку той цукор, який є на зберіганні в «Аграрному фонді» і віддають новий кондиційний цукор», – пояснив міністр.

Тарас Кутовий вважає, що питання про вартість переробки цукру можна вирішити шляхом публічного тендеру.

Позиція ДСБУ «Аграрний фонд» поки полягає в тому, щоб продати цей цукор.

Як повідомлялося, Кабмін вивчає можливість реалізації цукру-піску бурякового в обсязі 67,4 тис. т із запасів ДСБУ «Аграрний фонд». За підрахунками Мінагропроду, це дозволить державі уникнути збитків на 700 млн грн, оскільки термін зберігання цукру закінчується 15 квітня 2017 р.

Прокуратура Вінницької області розкрила схему тіньової закупівлі зерна

Прокуратурою Вінницької області спільно з підрозділами Національної поліції викрито схему незаконних операцій із зерном та вилучено майже 4,5 млн грн готівки, пише прес-служба прокуратури Вінницької області.

Правоохоронці провели 8 одночасних санкціонованих обшуків, з метою виявлення доказів незаконної господарської діяльності підприємств.

Під час обшуків вилучено речові докази, які свідчать про незаконну господарську діяльність: «чорну» бухгалтерію, підроблені бухгалтерські документи, комп’ютерну техніку, насіння тощо. Крім того, у організаторів злочинної схеми, в схованках виявлено та вилучено майже 4,5 млн грн готівки.

290103 (Copy)
290103 (Copy)

Проведеними слідчими діями підтверджено наявність злочинної схеми тіньової закупівлі зерна, його подальшої реалізації та ухилення від сплати податків одночасно на території декількох областей України.

Вибір читачів за тиждень

Відео