Орест Сарматський

Тернопільщина вчиться у Польщі як використовувати енергію Сонця (фото)

сон01

Додаткові ефективні моделі використання альтернативних джерел енергії, зокрема  енергії Сонця  вивчає у сусідній Польщі делегація з Тернопільщини на чолі з керівниками області.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Враховуючи висновки експертів про те, що Тернопільська область майже на 70% може замінити споживання природного газу альтернативними джерелами енергії - ми рухаємося вперед у цьому напрямку. У нас на Тернопільщині тут вже здійснено низку кроків і ми шукаємо додаткові ефективні моделі – досвід польських колег у цьому стане для нас в нагоді», - зазначив голова ОДА Степан Барна, перебуваючи у польському Жешуві, де цими днями відбувається Х Форум Європа-Україна.

Члени делегації з Тернопільщини, в рамках їхнього візиту ознайомилися з роботою фотовольтаїчної станції в Жешуві, основний принцип роботи якої полягає в переробці сонячної енергії на електричну.

сон04
сон04

сн02
сн02

Нині в Тернопільській області визначено 4 об'єкти бюджетної сфери, на яких планується реалізація пілотного проекту з використання сонячних водонагрівних систем. Зараз проводяться розрахунки потужності сонячних колекторів для підігріву гарячої води в цих установах.

Крім того, для  забезпечення виробництва електричної енергії з відновлюваних джерел енергії у Підгаєцькому та Шумському районах, розроблено проекти будівництва сонячних фотоелектричних станцій. Ці розробки подано на участь у спільному з Європейським інвестиційним банком проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України». Проекти вже пройшли відбір в Мінрегіонбуді та передані в Міністерство фінансів України для експертизи.

сон06
сон06

сон05
сон05

Фото – прес-служба ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео