Орест Сарматський

Агро-новини 31 січня

січ31

В Чорноморськ заходить великий британський оператор

Морський торговельний порт Чорноморськ та світовий портовий оператор Hutchison Port підписали меморандум про взаєморозуміння.

Меморандум підписано в присутності міністра інфраструктури України Володимира Омеляна в рамках його візиту до Великобританії та виконавчого директора компанії Hutchison Port Клеменса Чена, інформує Мінінфраструктури.

Згідно меморандуму Hutchison Port повинен стати оператором у порту Чорноморськ вже у 2017 році. В подальшому Hutchison Port Holdings Group не виключає свого виходу на інші ринки України.

310101
310101

Клеменс Чен також підтвердив готовність надати експертно-консультативну допомогу в реформуванні морської індустрії.

Зі свого боку Володимир Омелян наголосив, що перспективна оцінка технічних можливостей Морського торговельного порту Чорноморськ складає 1 млн т вантажоперевезень.

«Поєднавши транзитний потенціал України з сучасними технологіями Hutchison Port, порт Чорноморськ може стати одним з важливих міжнародних вантажних хабів», — наголосив Клеменс Чен.

67% бізнесменів не задоволені інвесткліматом в Україні

Індекс інвестиційної привабливості України в другій половині 2016 року становив 2,85 балів порівняно з 2,88 балами в першому півріччі і 2,57 — у другому півріччі минулого року.

Про це свідчать підсумки регулярного дослідження Європейської бізнес асоціації, проведеного на основі опитування керівників підприємств в листопаді-грудні.

«Настрої бізнесу істотно не змінилися — ні в позитивну, ні в негативну сторону. Індекс все ще залишається нижчим за медіанне значення в 3,0. Темпи реформ могли бути великими», — прокоментувала результати дослідження виконавчий директор ЄБА Анна Дерев'янко.

310102
310102

За її словами, основними проблемами залишаються корупція, судова влада, не дуже активна дебюрократизація.

За підсумками дослідження, 67% бізнесменів не задоволені інвесткліматом в Україні, тоді як в першій половині минулого року року їх було 78%, однак привабливим бізнес-клімат вважають лише 9% респондентів. Одночасно за півріччя на 5 процентних пунктів виросли скарги на корупцію.

Фермер в Одеській області хоче налагодити випуск органічного вина

Фермер Валерій Петров зареєстрував власну торгову марку V.Petrov і отримав сертифікат «Органік Стандарт» для своїх виноградників.

Про це розповів журналістам під час Другого національного виноробного форуму директор компанії і син власника Вадим Петров.

«У цьому році ми отримали сертифікат «Органік Стандарт». Зараз я займаюся атестацією виробництва на розлив», — сказав він.

За його словами, вже зареєстровано власну ТМ V.Petrov.

310103
310103

Петров зазначив, що в цьому році через дощі урожай винограду в південних областях був нижчим за торішній.

У розпорядженні фермерського господарства — 76 га виноградників. На рік воно може виробляти 30-40 тонн вина.

«Я атестую розлив і через 2-3 місяці матиму право розливати вино в пляшки і його продавати. Будемо робити це на внутрішньому ринку, хоча до нас зверталася партнери зі Штатів і Франції. З супермаркетами поки немає сенсу працювати, там велика накрутка в розмірі 30-40% на пляшці, і ми поки не готові випускати великі партії», — додав директор компанії.

Вибір читачів за тиждень

Відео