До Тернополя привезли чудотворну ікону

ікона

Чудотворну ікону Манявської Матері Божої знову привезли в Тернопіль з монастиря на Прикарпатті, який ще кличуть Українським Афоном.

«Були зафіксовані випадки зцілення щоразу, коли ікону привозили у церкву. А минулого року ікона тричі починала мироточити. Ця ікона знаходиться в Манявському монастирі на українській горі Афон, це на Івано-Франківщині. Не кожна людина зможе туди поїхати. Тому запрошуємо християн приклонитися до ікони у храмі Тернополя.» - каже отець Володимир Бичак.

До речі, історія Чудотворної мироточивої ікони Манявської Пресвятої Богородиці бере свій початок з Афону. Написав її в 1788 році монах і передав святиню в Нофоафонський монастир у Грузії. За переказами, в 1930-х роках, в часи переслідувань церков, архимандрит монастиря, аби вберегти ікону Манявської Пресвятої Богородиці, передав її іншому монаху. Одного разу Богородиця з’явилася монаху і заповіла відвезти ікону в український Афон. Так на початку двадцять першого століття святиня прибула в Україну. Монах довго шукав, де ж знаходиться український Афон, Богородиця спрямувала його на Івано-Франківщину, в Манявський монастир, з’явилася йому уві сні і сказала: “Я тут вдома, залишай мене тут”.

Ікона перебуватиме у храмі Ікони Божої Матері Скоропослушниці, до 8 лютого, далі – в храмі Андря Первозваного, що на вулиці Бродівській в Тернополі. А з 13 лютого до неї можна буде приступити в храмі Вознесіння Господнього, на вулиці Злуки.

Вибір читачів за тиждень

Відео