ФК «Тернопіль» «заробив» 50 тисяч

фк

Саме казкою можна назвати виступ ФК «Тернопіль» на Меморіалі Макарова в Києві. Команда заскочила на змагання в останній вагон, адже календар був зверстаний без муніципалів. Приїхала наша футбольна команда без тренера, у мінімальному складі та без жодної підготовки. Але це не завадило тернополянам пробитися до фіналу, повідомляє «Номер один».

Попередній етап змагань ФК «Тернопіль» пройшов на одному диханні, навіть дозволив собі програти в останньому матчі, який для муніципалів не мав турнірного значення. У чвертьфіналі наші земляки в серії пенальті перемогли МФК «Житомир». Героєм зустрічі став кіпер Олександр Воробей, який в основний час потягнув кілька небезпечних ударів суперника, а в серії пенальті один удар відбив, а в одному випадку змусив суперника пробити повз ворота. У півфіналі на ФК «Тернопіль» очікував складний суперник – «Сталь» U-21 (Кам’янське). Тут до героїв можна віднести двох гравців – захисника Андріана Бабича, гарматний удар якого наприкінці матчу приніс перемогу тернополянам – 3:2, та нападника Павла Дульзона (перебуває у розташуванні команди на перегляді), який взяв безпосередню участь у трьох голах ФК «Тернопіль». Спершу віддав гольову передачу Тарасу Кривому, згодом запресував воротаря, котрий вибив м’яча прямо на Ярослава Солонинка і той майстерно забив другого м’яча. І, насамкінець, на Дульзоні «сталевари» порушили правила, після чого Бабич вивів муніципалів до фіналу. На жаль, на вирішальний матч у наших земляків уже не вистачило сил і вони поступилися першоліговому «Колосу» з Ковалівки – 0:3. Причин цьому кілька. Насамперед – сильна втома, адже команді довелося відіграти на Меморіалі вісім матчів за 12 днів. По-друге, у складі ФК «Тернопіль» не було жодного центрального захисника (капітан і лідер команди Ігор Курило був дискваліфікований). А ще кілька гравців змушені були грати на уколах, адже замінити їх просто не було ким. До того ж по ходу матчу тернополяни не використали ряд гольових моментів (двічі Тарас Червонецький та Сергій Полянчук).

Незважаючи на поразку, родина Олега Макарова визнала кращим воротарем турніру тернополянина Олександра Воробея, а муніципал Віталій Богданов став кращим гравцем фінального матчу.

ФК «Тернопіль» у фінальному матчі виступав у такому складі: Воробей, Кухарський, Полянчук, Клекот, Бабич, Червонецький, Кривий (Пришнівський, 43), Вонс, Солонинко (Лема, 80), Богданов, Дульзон (Дорі, 33).

***

Всі матчі ФК «Тернопіль» на Меморіалі Макарова

  1. «Арсенал-Київщина» (Біла Церква) – ФК «Тернопіль» – 0:1 (І. Вонс).
  2. ФК «Тернопіль» – «Агродім» (Бахмач) – 2:2 (І. Курило, А. Дорі).
  3. ФК «Тернопіль» – збірна вільних агентів ВАФП – 2:1 (В. Пришнівській, В. Богданов).
  4. «Авангард» (Бзів) – ФК «Тернопіль» – 1:2 (І. Курило, А. Дорі).
  5. ФК «Тернопіль» – «Локомотив» (Київ) – 0:4.
  6. ФК «Тернопіль» – МФК «Житомир» – 1:1 (В. Весельський, 45+1, а/г), по пен. 4:1.
  7. «Сталь» U-21 (Кам’янське) – ФК «Тернопіль» – 2:3 (Т. Кривий, Я. Солонинко, А. Бабич)
  8. «Колос» (Ковалівка) – ФК «Тернопіль» – 3:0.

 ЦИФРА: 50 тисяч гривень становить призовий фонд для фіналіста Меморіалу Макарова.

Вибір читачів за тиждень

Відео