В Тернопільській ОДА вирішували, як допомагатимуть біженцям з Авдіївки (відео, фото)

Як стало відомо сьогодні вранці, у напрямок Тернополя вирушила група евакуйованих осіб зі Сходу. З цього приводу в приміщенні обласної адміністрації відбулося оперативне засідання міжвідомчого обласного координаційного штабу.

У зв’язку з тими подіями, що відбуваються зараз на території Авдіївки президент України Петро Порошенко дав доручення головам обласних рад допомогти постраждалим.

unnamed (3)
unnamed (3)

- Нам зараз потрібно обговорити декілька аспектів роботи, а головне – розміщення тимчасово переміщених осіб з міста Авдіївка на території Тернопільської області, - вів мову голова ТОДА Степан Барна.

Він розповів також про прохання Донецької ОДА посприяти з виділенням техніки, переносних котелень, твердого палива, генераторів, печей для обігріву, наметів, ліжок а також речей першої необхідності для населення, яке не покинуло територію міста.

- Відповідно, наш обов’язок – скоординувати дії і допомогти нашим громадянам, - наголосив голова ТОДА. – Мною підписане розпорядження про збір допомоги і передано його в райони.

Серед списку необхідних речей для евакуйованих осіб є  також теплі речі, дитяче харчування, напівфабрикати, посуд і засоби гігієни, в тому числі дитячі підгузки.

Зараз на часі стоїть невирішене питання із застарілим реєстром місць, де можна розмістити внутрішньо переселених осіб.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=3Q5vMkD0Z_0&feature=youtu.be[/embed]

Начальника Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей запевнив, що зараз організовано виконання ряду заходів, спрямованих на соціальне забезпечення внутрішньо переміщених громадян.

unnamed (1)
unnamed (1)

Він також наголосив на тому, щоб готель’єри забезпечили безкоштовне проживання до 3-х діб для евакуйованих осіб .

unnamed (4)
unnamed (4)

До слова, одна особа з Донецької області прибула вже на Тернопільщину цих вихідних.

Рятувальники запрошують усіх охочих долучитися до ряду заходів, спрямованих на негайну допомогу, відтак розшукуються небайдужі містяни, які допоможуть із наданням транспортних засобів, а також з товарами першої необхідності. Вже завтра, о 14:00 по вул. Київська 21 на території ДСНС відбудеться відправка допомоги на Схід.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео