Тернопільські громади не змогли «проковтнути» 6 мільйонів

децентралізація

У 2016 році на формування інфраструктури новоутворених об’єднаних територіальних громад Тернопільщини з державного бюджету було виділено 141,55 млн. грн. Як виявилось, не всі громади на місцях освоїли ці кошти.

Як повідомив голова Тернопільської ОДА, близько 6 мільйонів повернуто до державного бюджету, повідомляє «Номер один».

– Маємо невтішну інформацію з коштами, які, за підсумками 2016 року не вдалося освоїти. Головами деяких територіальних громад було допущено повернення значних коштів до держбюджету, а саме: Теребовлянської ОТГ – 2,115 млн. грн., Золотниківської – 1,449 млн. грн., Шумської – 801 тис. грн., Почаївської – 703 тис. грн. Виявляється, не було потреби будувати дороги, освітлювати вулиці, міняти дахи в школах. Ті голови, які не освоїли коштів, просто позбавляють людей можливості жити в кращих умовах. Та слід пам’ятати, що їм же відповідати перед громадою, – заявив Степан Барна.

Нагадаємо, що ситуацію з бюджетними коштами наприкінці року вдалося дещо виправити, адже ще в середині грудня заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа повідомляв, що неосвоєними на той час залишаються близько 60(!) мільйонів гривень.

Вибір читачів за тиждень

Відео