Тернополянам на замітку: Як правильно вживати антибіотики

Antibiotiki

МОЗ нагадує, що через неправильне і надмірне використання антибіотиків прискорюється розвиток стійкості хвороб проти них.

Європейське регіональне Бюро ВООЗ нагадує, що працівники охорони здоров'я мають дотримуючись 5 ключових рекомендацій при призначенні антибіотиків, пише life.pravda:

1. Чисті руки не поширюють інфекції. Перед будь-якими маніпуляціями переконайтесь, що руки лікаря, інструменти і все довкола чисті.

2. Призначення антибіотиків відбувається згідно чинних рекомендацій доказової медицини і тільки в тому випадку, якщо вони дійсно необхідні.

3. Якщо це можливо, необхідно провести тест для визначення чутливості до антибіотику.

4. Уважно ознайомтеся з дозуванням антибіотиків і тривалістю лікування.

5. Вакцинованість має проводитись відповідно до актуального календаря щеплень.

 Європейське регіональне Бюро ВООЗ нагадує, що має знати пацієнт

Важливою складовою профілактики інфекцій є щеплення, миття рук, безпечний секс і необхідність прикривати ніс і рот при чханні.

МОЗ нагадує, що через стійкість бактерій до антибіотиків ускладнюється боротьба з внутрішньолікарняними інфекціями.

Розвиток стійкості до антибіотиків прискорюється через їх неправильне і надмірне використання, а також прогалини у організації заходів з профілактики та контролю.

На всіх рівнях суспільства можуть бути зроблені кроки, спрямовані на зменшення впливу та обмеження поширення стійкості, але при цьому особливо важлива роль у збереженні потенціалу антибіотиків належить медикам.

Вибір читачів за тиждень

Відео