В Шумську створять логопедичний пункт

f62fcbcab5e1f51a7662842045e7b0b5

Сесія Шумської міської ради була результативною, адже депутати прийняли важливі рішення, від яких залежить якісний процес розв’язання багатьох проблем.

Про результати повідомляють на офіційному сайті Шумської міської ради – об'єднаної територіальної громади.

Зокрема, ішлося про те, щоб виділити кошти на харчування дітей у дошкільних та навчальних закладах громади – йдеться про пільгові категорії, перелік яких депутати й затвердили. На харчування дітей–сиріт, дітей позбавлених батьківської опіки, дітей з особливими освітніми потребами, учням 1-4 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» передбачено по 4,50 грн на дитину за рахунок державної субвенції місцевим бюджетам.

По 12 грн на харчування однієї дитини передбачили для вихованців дитячих садків, батьки яких є учасниками АТО, дітей–інвалідів дошкільних закладів; з розрахунку 4,50 грн на дитину–вихованцям дитячих садків із сімей, які отримують допомогу, відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», вихованцям дошкільних груп та учнів загальноосвітніх навчальних закладів, батьки яких є учасниками АТО.

Доволі суттєвим для громади було внесення змін до рішення №359 від 30.06.2016р. сесії Шумської міської ради «Про встановлення ставок податків», про що доповідала начальник відділу земельних відносин Шумської міської ради Ганна Чолинець – справа в тому що у кінці минулого року, у грудні, було внесено зміни до Податкового кодексу України – відповідно змінилися ставки податку для сільськогосподарських угідь (з текстом рішення можна ознайомитися на сайті Шумської ОТГ). Також на сесії розглянули питання внесення змін до міського бюджету.

Депутати позитивно проголосували за те, щоб при Шумському НВК–гімназії працював логопедичний пункт, оскільки проблема, пов’язана з мовленням серед дітей, сьогодні доволі актуальна. Також звернулися із листом, де озвучили проблему неякісного функціонування інтернету від компанії «Інтертелеком» та розглянули ряд інших, важливих питань поточної роботи.

Вибір читачів за тиждень

Відео