Орест Сарматський

Ангели-охоронці полетять з Тернопільщини в АТО (фоторепортаж)

p09 (Copy)

Майже двадцять іконок-оберегів створили учасники Другого Всеукраїнського пленеру іконопису та сакрального мистецтва «Вікно у Небо. Зарваниця – 2017», що триває на Тернопільщині.

Про це з місця події повідомляє кореспондент «ТЕРЕНу», який є інформаційним партнером пленеру.

- Під час минулорічного пленеру митці написали понад два десятки іконок, своєрідних оберегів для захисників України, що воюють на її східних рубежах. Цього року іконописці теж вже створили близько 20 оригінальних образочків, розмір яких дозволяє їх розмістити у солдатську нагрудну кишеню. На них зображені ангели-охоронці із різних релігійних сюжетів, - сказав кореспонденту «ТЕРЕНу» керівник пленеру,  заслужений художник України, скульптор та іконописець Микола Шевчук.

p06 (Copy)
p06 (Copy)

За його словами, ці маленькі ікони після освячення найближчої неділі у головному соборі Зарваницької Божої Матері капелани відвезуть на передову, бійцям АТО та польовим капличкам.

Як повідомляв «ТЕРЕН», на Тернопільщині триває Другий Всеукраїнський пленер іконопису та сакрального мистецтва «Вікно у Небо. Зарваниця – 2017» за участю 12 іконописців.

Створені ними ікони поповнять започатковану минулого року першу на Тернопільщині галерею творів іконописного та сакрального мистецтва. Освячення ікон та інших робіт іконописців, напсаних під час пленеру відбудеться у головному соборі Зарваницької Божої  Матері в неділю, 5 лютого, після  Служби Божої, яка розпочнеться о 9-й годині ранку. Фоторепортаж про цю подію готуватиме «ТЕРЕН».

p02 (Copy)
p02 (Copy)

p03 (Copy)
p03 (Copy)

p05 (Copy)
p05 (Copy)

p04 (Copy)
p04 (Copy)

p01 (Copy)
p01 (Copy)

p11 (Copy)
p11 (Copy)

p10 (Copy)
p10 (Copy)

p07 (Copy)
p07 (Copy)

p08 (Copy)
p08 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео