Віра Олександрович

Тернополяни економлять на сплаті за навчання дітей

Знижка

Податкову знижку минулого року на Тернопільщині отримали 4 тисячі 745 громадян.

Причому 5,5 млн грн сплаченого податку їм уже повернули, повідомили у Головному управлінні Державної фіскальної служби (ДФС) в області (детальніше «ТЕРЕН» про це писав  ТУТ і ТУТ).

Громадянам начислили до повернення 5,6 млн грн

До фіскальних органів Тернопілля у 2016 році подали 4 745 декларацій про майновий стан і доходи від громадян області, - звітують у податковій. – Вони відобразили 46,9 млн грн витрат і, відповідно, заявили до повернення суми податку з доходів фізичних осіб у зв’язку із реалізацією ними права на податкову знижку.

Зокрема, 4 215 декларацій, а це - 88,8%, стосувалися отримання податкової знижки в зв’язку із понесеними витратами на навчання, 106 – у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами, 378 – зі сплатою страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя, 9 – із витратами у сплаті допоміжних репродуктивних технологій та усиновленні дітей, 23 – із витратами у вигляді пожертв, 11 – у зв’язку із переобладнанням транспортних засобів, 3 – із витратами на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла.

За наслідками перерахунків, цим громадянам начислили до повернення 5,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб, - уточнюють фахівці. - Причому 5,5 млн грн податку, або 97% від визначеної суми, уже повернули.

Знижка2
Знижка2

Це право на наступні податкові роки не переноситься

Нагадаємо, декларацію на податкову знижку подають протягом року. Разом із нею - документи для підтвердження витрат, які включають до податкової знижки. Фізична особа, яка має право на податкову знижку щодо суми коштів, сплачених за навчання, на вимогу контролюючого органу, крім декларації про майновий стан і доходи, надає:

- відповідні платіжні та розрахункові документи, зокрема, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери;

- договір з навчальним закладом;

- довідку про отримані у звітному році доходи;

- документи, які підтверджують ступінь споріднення (у разі компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти члена сім’ї першого ступеня споріднення).

До слова, право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року (тобто у 2017 році за 2016-й) на наступні податкові роки не переноситься!

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео