Депутат Тернопільської обласної ради назвав свою причину будівництва ГЕС на Дністрі

thumb_161735_news_m

Причину побудови ГЕС на Дністрі, яка відрізняється від озвученої владою області, назвав депутат обласної ради Володимир Бобко.

Свої думки після поїздки на екскурсію на Новодністровську ГАЕС народний обранець виклав у своєму блозі.

За його словами, чому їм «одна політична сила» організувала екскурсію саме на ГАЕС невідомо, адже за задумом Уряду, в нас мають будувати далеко не акумулюючу ГЕС.

"Мені не дуже зрозуміло навіщо будувати нову ГЕС вище за течією, якщо ще не до кінця збудована Новодністровська ГАЕС - логічніше було б завершити одну, а тоді починати іншу. Тим більше що вся «наша»ГЕС буде давати менше електроенергії ніж одна турбіна ГАЕС", - написав в блозі депутат Бобко.

"В мене враження, що ГЕС швидше будується щоб унеможливити гідроудар по споруді Новодністровської ГАЕС, на випадок сильних злив у верхах Дністра, щоб вирішити проблему з намуленням русла річки ... Питання виробництва електроенергії не основне", - припустив Володимир Бобко.

Поки що Уряд у 2017 році знайшов 155 млн.грн. на проектну документацію ГЕС на Дністрі, незважаючи на спротив громадських, туристичних та екологічних організацій трьох областей: Тернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької.

Вибір читачів за тиждень

Відео