Державні нагороди отримали артилеристи - герої АТО (ФОТО)

артаа

На плацу Тернопільської окремої артилерійської бригади урочисте шикування особового складу з нагоди вручення відзнак військовослужбовцям, які самовіддано захищали державний суверенітет та територіальну цілісність України від окупантів у 2014-2015 роках.

Двадцять дві державні нагороди, серед них медалі «За військову службу Україні» та ордени «За мужність» ІІІ ступеня відповідно до Указу Президента України отримали артилеристи родом з різних областей, повідомляє Юрій Кульпа.

арта
арта

Не дивлячись на будний день, залишивши роботу приїхали щоб знову, по-братерськи обійнятись і висловити вдячність за проявлену повагу. Почесну місію з вручення нагород виконав голова Тернопільської ОДА С.Барна. Він привітав присутніх та подякував їм за патріотизм, мужність, незламність духу, які вони проявили у боях в зоні АТО, побажав перемоги, миру, міцного здоров’я.

артааа
артааа

 Тимчасово виконуючий обов’язки командира окремої артилерійської бригади полковник В. Козловець від імені особового складу також висловив подяку за службу та патріотичне ставлення до виконання свого громадянського обов’язку, побажав добрих намірів та витримки у будь-якій справі. Багато хто зі списку нагороджених в цей день знаходиться в АТО, продовжує виконувати визначені завдання у підрозділах. Вручивши нагороди, всі військові на плацу колоною пройшли рівняючись на нагороджених. Команда струнко та військове привітання створило атмосферу братської поваги тим, хто не зламавшись вистояв і переміг.

У знак пошани й пам’яті присутні ветерани підійшли до пам’ятника загиблим побратимам артилерійської бригади, поклали квіти, помолились та запалили свічку. Багато хто зі списку не змогли приїхати в цей день й отримати свою відзнаку. Але бажаємо усім і звільненим в запас, і тим хто досі стереже кордони, щоб все ж знайшли своїх героїв нагороди.

Вибір читачів за тиждень

Відео