На Гусятинщині найкраще у шахи грають мешканці Хоросткова (фото) 

SAM_1381

5 лютого у хоростківському міському Будинку культури відбувся черговий чемпіонат Гусятинського району з шахів. На старт вийшло 23 любителі цієї мудрої та древньої гри з Гусятина та Хоросткова. Віковий діапазон учасників сягав  60 років. Змагання відбувалися за швейцарською системою  у 7 турів. Контроль часу – по 15 хвилин кожному учаснику до кінця партії.

У турнірі було встановлено 14 грошових призів.

В результаті цікавої напруженої боротьби з результатом 6,5 очок із 7  переможцем став кандидат у майстри спорту  Михайло Сусла. На півочка менше у першорозрядника Романа Сороки. Третій результат у Василя Кулака. Наступні призові місця – у Миколи Бендаса з Гусятина, Наталі Мельничук та Ярослава Коцюбинського з м. Хоросткова. Наталя, до речі, взяла перший приз серед жінок, а друге та треті місця здобули сестри Ольга та Тетяна Талабан.

DOM1eQEJgx4
DOM1eQEJgx4

SAM_1383
SAM_1383

SAM_1442
SAM_1442

У віковій категорії до 14 років, за додатковим коефіцієнтом, першість здобув учень шостого класу Володимир Романишин. Серед другорозрядників кращим був Василь Кулак , а серед шахістів третього розряду переможцем став Ярослав Сорока.

Приз найстаршого учасника дістався 68-річному Дмитру Говенку, а наймолодшим виявився учень другого класу Максим Сарабун, якому нещодавно виповнилося 8 років. Усі лауреати з м.Хоросткова.

Чемпіонат був проведений завдяки зусиллям міського голови Степана Гладуна, директора місцевої ЗОШ №2 Галини Ворони, директора Будинку культури  Павла Доскоча. Грамоти  та медалі  забезпечили голова Гусятинського районного комунального  підприємства «ФСТ, Колос – спорт для  всіх» Антон Кузик та в.о. сектору, у справах сім’ї, молоді та спорту Зоряна Стус .

Головний суддя змагань Юрій Грицевич.

Вибір читачів за тиждень

Відео