Емігранти в Іспанії місяць колядували, щоб допомогти воїнам АТО

волонтерииии

Організатор – благодійна волонтерська організація  Армія SOS Murcia, що діє в Іспанії.  Спільноту створили після трагічних подій на майдані у 2014 році. Її учасники займаються  волонтерством та просвітництвом, повідомляє Про. те.

– Все, що зібрали волонтери колядою, до останньої копійки використаємо на допомогу нашим захисникам на передовій. – каже колишній тернополянин, один із членів Армії SOS Murcia, український емігрант і лікар Петро Грабець. – У нас є Проект “Здоров’я бійця”, який передбачає придбання медичних препаратів і теплого екіпірування для медиків і парамедиків в окопах.

Також ми співпрацюємо із шпиталями України та надсилаємо гуманітарну медичну допомогу потребуючим постраждалим – до Тернополя та на передову відправляли посилки. А ось уже в цьому році волонтери армії СОС Мурсії відправили 4 посилки до військового госпіталю, що Києві, які містили те, що так необхідне тяжко постраждалим воїнам – засоби для парентерального харчування, протипролежневий матрац перев’язувальний та інший розхідний медичний матеріал. Готуємо ще кілька посилок.

На Івано-франківський сиротинець також готуємо 4 посилки

Крім цого, у різні куточки України спрямовуємо засоби гігієни для наших вояків, ліки, речі, іграшки та одяг для потребуючих родин (на Прикапаття, сиротинці Івано-Франківщини тощо).

Петро – мій однокурсник по медичному вишу. І я дивуюсь, де в нього, такого невеликого на зріст, та й з’явилась сила, щоб самому всі ті посилки тягати і відправляти на Батьківщину.

А він так просто відповів: «Головне, щоб наші хлопці одужували. Все інше – наживне!»

У Києві гуманітарну медичну допомогу отримував Сергій Коваль, колишній розвідник, а тепер вже демобілізований воїн, волонтер.

Петро вважає, що способів допомогти є багато, треба тільки робити добро і не спинятись. Гібридну війну проти України ведуть не тільки на передовій, а і в тилу. Каже, що емігранти, створивши наші спільноти відбивають атаки російської пропаганди.

Наталі ВОЛОТОВСЬКА

Вибір читачів за тиждень

Відео