У Тернополі обговорювали можливості об’єднання політичних сил заради діалогу (фото)

Сьогодні, 9 лютого, о 12:00 в готелі “Тернопіль” відбувся обласний круглий стіл “Єдність заради перемоги”, ініціаторами проведення якого виступила Всеукраїнська мережа “Вільні Люди”.

Основна мета заходу - це обговорення тексту звернення до парламентських партійних сил та громадськості озвученого на національному круглому столі, що проходив 22 січня 2017 року у Києві із закликом розпочати внутрішній політичний діалог, припинити розбрат та об’єднатися навколо ключових для країни завдань заради збереження української держави.

DSCF7329
DSCF7329

До обговорення були долучені представники волонтерського руху, творчої інтелігенції, наукових кіл, бізнесових, ветеранських та громадсько-політичних організацій Тернопільщини.

- Сьогодні було висловлено пропозицію, що до самого тексту звернення обов’язково необхідно додати пункт про підтримку та розвиток молодіжної політики, - розповідає голова молодіжної міської ради Тернополя Вероніка Дякович. - Чому це важливо? В першу чергу - це сигнал про те, що до розвитку молоді потрібно ставитися уважніше і вона вже не може залишатися поза увагою, як було раніше. Ця сфера завжди відносилась до розряду «другорядних». На сьогоднішній день є певні зрушення, зокрема це і Закон України “Про молодь” і постанова Кабміну, яка стосується створення молодіжних центрів. Але з нову ж таки, через певні політично-кулуарні речі вивести на законодавчий рівень ці ініціативи поки що дуже складно, тому такі звернення про відсторонення політичних амбіцій і вузьких інтересів на другий план на користь державницьким засадам. А ще надзвичайно приємно, що цю пропозицію висловили, ще до того, як надали нам слово, що свідчить про розуміння важливості розвитку молодіжної політики не лише серед молоді, а й інших верст населення.

DSCF7320
DSCF7320

В результаті проведення всі пропозиції від представників нашої області буде передано для Всеукраїнської робочої групи, що займається розробкою кінцевого тексту документу, який буде запропоновано підписати лідерам проукраїнських партій. Крім того, наступного тижня планується таке ж обговорення із запрошенням всіх Народних депутатів нашої області.

DSCF7313
DSCF7313

DSCF7299
DSCF7299

DSCF7268
DSCF7268

DSCF7285
DSCF7285

DSCF7295
DSCF7295

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео