Орест Сарматський

Агро-новини 11 лютого

лют11 (Copy)

Ринок землі запровадять після широкого обговорення — Гройсман. Уряд працює над пошуком моделі обігу земель в Україні

Ринок землі може бути запроваджено в Україні тільки після широкого та відкритого обговорення у суспільстві.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв'ю агентству «Укрінформ», пише Урядовий портал.

За його словами, Уряд працює над пошуком моделі обігу земель в Україні, що буде ухвалена на основі збалансованого рішення за підсумками широкого обговорення.

«Треба ринок земель чи ні. Це дискусійне питання. Давайте обговоримо, я готовий. Але чи хтось сказав, яким має бути той ринок землі? Ні, ніхто не сказав, яким він має бути. Тож давайте ми, по-перше, напрацюємо модель, широко обговоримо цю модель, проконсультуємося з українськими громадянами, з власниками паїв, а потім приймемо узгоджене рішення. Ось хід моїх думок. Якщо ж хтось хоче на ривок зняти мораторій на землю, скупити за три місяці всю землю в країні, я категорично проти. Так не буде. І доки я прем'єр-міністр, я не дам цього зробити», – підкреслив він.

110201 (Copy)
110201 (Copy)

За його словами, це дуже чутливе питання, його слід обговорити з усіх сторін.

«Серйозне, фундаментальне питання – питання української землі, щодо якого треба максимально відкрито, експертно порадитися, зрозуміти, пояснити, а потім приймати рішення», — наголосив Володимир Гройсман.

ХТЗ відновив свою роботу. Бізнес-група DCH приступила до запуску ХТЗ

Учора, 6 січня 2017 р., бізнес-група DCH приступила до запуску Харківського тракторного заводу (ХТЗ), повідомляє Тraktorist.ua з посиланням на офіційний сайт DCH.

«Сьогодні радісний день в історії ХТЗ — у нас з'явилася можливість почати всі процеси, необхідні для запуску виробництва. Я вдячний Президенту України за допомогу у розблокуванні роботи заводу, а губернатору Харківської області — за послідовну підтримку наших зусиль у цьому напрямку», — говорить власник та президент DCH Олександр Ярославський.

110202 (Copy)
110202 (Copy)

За його словами, він, як інвестор ХТЗ, націлений забезпечити ритмічний виробничий процес.

Попит на сільгоспроботів зросте у 20 разів

Попит на сільськогосподарських роботів у найближчі 7 років зросте з 36 тис. одиниць, проданих у 2016 р. до 594 тис. одиниць у 2024 р.

Такий прогноз озвучено у звіті компанії Tractica, розробленому у співпраці з The Robot Report, повідомляє SuperAgronom.com.

Зокрема передбачається значне поширення безпілотних тракторів і комбайнів, сільськогосподарських дронів, роботизованих систем управління ресурсами, систем контролю стану ґрунтів, полів і лісів, а також інших.

«Зростання попиту на сільськогосподарських роботів нині визначається цілою низкою чинників, включно із зростанням числьності населення, нестачею продуктів харчування, зменшенням доступних трудових ресурсів у сільському господарстві, проблемами, витратами і складнощами сільськогосподарської праці, змінами клімату та родючості сільськогосподарських земель, зростанням автоматизації сільського господарства», — зазначив аналітик Tractica Манодж Сахі.

110203 (Copy)
110203 (Copy)

Згідно з прогнозом спеціалістів компанії Tractica, дохід від продажу роботів у сільському господарстві у 2024 р. сягне $74,1 млрд.

Вибір читачів за тиждень

Відео