В Тернополі відкриється супермаркет, що співпрацює з терористами?

atb01

Про те, що в нашому місті 2 магазини змінюють вивіску, «Терен» писав ще в жовтні. Тоді йшлося про супермаркети на мікрорайоні «Дружба» – на вул. Лучаківського та на вул. Миру, які можуть запрацювати під новим брендом «АТБ».

Однак, журналісти порталу "Знай« вияснили, що мережа »АТБ" спокійно працює навіть не на два фронти, а на три фронти: збирає гроші в українців, мирно співіснує на територіях, підконтрольних терористами та перереєстровує магазини на території Росії.

Мережа магазинів АТБ відкрилася у Дніпропетровську в 1993 році. Спочатку це було 6 маленьких продуктових магазинів. Поступово мережа перейшла на самообслуговування. АТБ стрімко збільшувалася по всій території України, республіці Крим і навіть на території Росії. Зараз компанія належить трьом дніпропетровським бізнесменам, засновникам групи «Агротехбізнес» — Геннадію Буткевичу, Євгену Єрмакову і Віктору Карачуну. У 2014 році у зв’язку з Кримською кризою, компанія перереєструвалася на території Краснодарського краю і продовжила роботу на території Республіки Крим. У Криму магазини змінили назву на «ПУД», що розшифровується як «Продукти біля дому». Коли почалися бойові дії на Донбасі, мережа втратила 152 точки, що спричинило за собою величезні збитки — в самопроголошених республіках їх націоналізували.

У так званій «ДНР» АТБ перетворилося на «Перший республіканський супермаркет». Керувати мережею самопроголошене керівництво призначило найманця з Абхазії Ставроса Багателію, а в «ЛНР» мережею колишніх АТБ керує донька Ігоря Плотницького.

Раніше Геннадія Буткевича ряд українських ЗМІ звинуватив в наближеності до сім’ї Януковича, спонсорування антиМайдану і тітушек.

«Коли в Криму і на Сході відбулися всім відомі події, він, за інформацією джерел, наводив мости з лідерами тамтешнього російського світу. Не дивно, адже саме в цих регіонах основний ринок збуту для торговельної мережі АТБ. Чи можна стверджувати, що заради збереження прибутків їх власник готовий на все? Навіть на зраду Батьківщини. Ще на зорі сепаратистського руху, за данними деяких волонтерів, він поставляв тамтешнім Гіркіним, Бабаям та іншим Моторолам матеріальну допомогу, всіляко сприяв проросійським акціям і антиукраїнській агітації. Не раз рефрижератори «АТБ» були помічені в перевезеннях «200-х вантажів» сепаратистів», — так описували ситуацію в українських ЗМІ.

Народний депутат Ігор Луценко навіть зареєстрував у ВР законопроект, яким пропонував націоналізувати супермаркети АТБ на території України. За інформацією Луценка, через логістику мереж АТБ йшла левова частка контрабанди з ЛНР, ДНР, анексованого Криму і навпаки.

Але законопроект про націоналізацію зам’яли.

Вибір читачів за тиждень

Відео