ФК «Тернопіль» шукає тренера і… перемагає на Кубку Юста

фк тернопіль

ФК «Тернопіль» з перемоги стартував на кубку Ернеста Юста. Муніципали у Винниках на стадіоні імені Богдана Маркевича перемогли команду з Львівщини – СФК «Муроване» – 4:0.

Рахунок у матчі було відрито у першому таймі після стандарту. Андріан Бабич метрів з 30-ти потужно пробив зі штрафного. Воротар суперника відбив м’яча перед собою, а Святослав Дзядикевич, який перебуває в розташуванні тернопільської команди на перегляді, зумів добити м’яча у ворота. Натомість у другому таймі наші земляки зуміли відзначитися ще тричі. Два голи на рахунку Тараса Червонецького. У першому випадку Тарас продемонстрував високу індивідуальну майстерність, обігравши трьох суперників, та завдав точного удару з середньої відстані. А буквально через кілька хвилин той же Червонецький реалізував пенальті за фол на Андрію Різнику. Ще одне взяття воріт записав на свій рахунок капітан команди Ігор Курило, котрий «розстріляв» воротаря суперника з близької відстані, повідомляє Номер один.

ФК «Тернопіль» у звітному матчі грав у такому складі: Чесановський («Фортеця» Кам’янець-Подільський) – Курило, Полянчук, Бабич, Клекот – Вонс, Кривий, Червонецький, Сірий, («Авангард» Бахмач) – Дорі, Дзядикевич («Карпати» Львів, дубль). На зміну виходили Воробей, Різник, Гаврилишен (“Нива” Бережани).

Як відзначив виконувач обов’язків головного тренера ФК «Тернопіль» Василь Матвійків, із числа гравців, які були на перегляді, ніхто своєю грою не вразив, тому їх у команді, найпевніше, не буде. Додамо, що у матчі не брала участі ціла група футболістів, які мають ушкодження, – Богданов, Пришнівський, Кухарський, Солонинко.

Щодо планів, то протягом цього тижня команда тренуватиметься у дворазовому режимі в Тернополі, на вихідні ФК «Тернопіль» має зіграти другий матч на кубку Юста. А далі тренер проситиме керівництво клубу організувати збір на Закарпатті, адже в Тернополі немає умов для повноцінних тренувань.

Також не все зрозуміло з головним тренером команди. Поряд з тим, що з тернопільськими футболістами працює Василь Матвійків, та оскільки в нього відсутня тренерська ліцензія, нині в кулуарах обговорюються кілька потенційних кандидатів на цю посаду. А саме: Ігор Яворський, Степан Матвєєв, Михайло Савка, Сергій Мурадян, Дмитро Петушков, Ігор Жабченко, Олексій Коробченко, Віталій Шумський.

P.S.: Ще одна команда Тернопільщини стартувала на кубку Юста. Чемпіон області теребовлянська “Нива” з розгромним рахунком програла “Фенікс-Стефано-1” (Підмонастир) – 0:4.

Вибір читачів за тиждень

Відео