Орест Сарматський

Агро-новини 14 лютого

лют1402

В Одесі впроваджують урбаністичне фермерство

В Одесі вирішили перейняти досвід популярного нині інноваційного напрямку сільгоспвиробництва – урбаністичного фермерства. Прямо у центрі міста тут вирощують полуниці.

На даху корпусів продовольчого ринку в Одесі збудували теплиці, у яких вирощують на продаж свіжі ягоди, повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на «Подробности».

140201
140201

Потрібні для вирощування параметри (температура, кількість мінеральних речовин у воді, об’єм та строки поливу) підтримуються автоматично. Для вирощування ягід застосовується режим крапельного зрошення.

За проектними розрахунками, з 5 тис. кущів полуниці за декілька вегетаційних періодів планується отримати 5 т ягід. У майбутньому розробники проекту планують також побудувати теплиці для вирощування цибулі, салату, а також деяких інших овочів.

Україна має диверсифікувати поставки добрив — Мартинюк

Непередбачувана політика продавця добрив — Росії — напередодні і у період посівної ставить під загрозу якщо не продовольчу безпеку, то експортний потенціал України.

Про це у своєму блозі на Forbes повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

140202
140202

За його словами, навіть якщо винести за дужки інтереси вітчизняних хімічних підприємств, на будь-якому ринку висока залежність від одного, нехай навіть найнадійнішого постачальника — це ризик.

«Ризик цей багаторазово збільшується, якщо ринок — аграрний, а постачальник — Російська Федерація. Також присутній геополітичний фактор — не хотілося б, звільнившись від газової голки, сісти на «азотну», — зазначив він.

Марчук дав прогноз розвитку тваринництва у 2017 р.

Останні кілька років для галузі тваринництва були надзвичайно складними: падіння споживчого попиту, російське ембарго, воєнні дії, девальвація гривні.

Про це у своєму блозі «Сегодня» повідомив заступник голови Аграрної партії України Денис Марчук.

140203
140203

За його словами, з другої половини 2016 р. ситуація вирівнялася і навіть намітилися позитивні тенденції: зросли закупівельні ціни на молоко (на 50% у порівнянні з груднем минулого року), є підстави вважати, що споживчий сегмент ринку продукції тваринництва пройшов «нижню точку» і очікуваний приріст споживання у 2017 р. складе 3-4%. До того ж перші позитивні результати дає стратегія пошуку українськими тваринниками нових ринків збуту.

Вибір читачів за тиждень

Відео