Тернополянин розповів про далекоглядні плани ФСБ-шників і «рабську» працю (відео)

Безымянный

Один з мешканців Тернополя навіть не здогадувався, що йому доведеться стати свідком того, як російські офіцери вербують у свої ряди, так званих, «добровольців», обіцяючи їм золоті гори і український Схід.

Правоохоронцям Тернопільщини чоловік розповів, як ФСБ-шники та рецидивісти намагались перетягнути на свій бік його, а всі ці спроби були лише задля того, аби спланувати збройну агресію проти України. До речі, ці дії планувалися задовго до загарбання Криму.

«Русскій мір» і його прибічники детально обдумували план захоплення Донбасу, а це ще один доказ причетності російських спецслужб і проросійських бойовиків до захоплення української території.

Тернополянин мав у задумах влаштуватися на роботу в Росії і працювати на одну з місцевих будівельних компаній у вересні 2013-го, а потім повернутися до кінця грудня в Україну. Щоправда, доля чоловіка склалася по-іншому, він потрапив у неволю і працював як раб-сила. Основним заняттям чоловіка – було будівництво житла для ФСБ-шників недалеко від Санкт-Петербургу. У чоловіка відібрали документи, змушували працювати і крім того, підмовляли перейти на сторону бойовиків, агітуючи до участі у «наведенні порядку» в Україні.

Росіян зацікавило те, що за військовою спеціальністю тернополянин «зенітчик» і має досвід запуску ракет із ПЗРК ще з часів строкової служби у радянській армії.

Фактично перебуваючи у заручниках своїх роботодавців, тернополянин став важливим свідком того, яким чином російські спецслужби завчасно здійснювали пошук «добровольців» для підтримки сепаратистів Донбасу та здобували кошти для неофіційного фінансування  бойовиків.  Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБ України в Тернопільській області.

На щастя, українцю все ж вдалось втекти і повернутися на батьківщину, де він звернувся до працівників Управління СБУ і розповів про гіркий досвід заробітчанства, обставини його вербування та злочини росіян.

Служба безпеки України звертається до усіх тих, хто потрапляв у схожі ситуації з проханням невідкладно повідомляти органи СБУ і у жодному разі не виконувати злочинні завдання, до яких їх змушували представники іноземних держав.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=_lcFATlT45k[/embed]

Фото: Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео