Тернополянка розповіла про те, що варто побачити і спробувати в Неаполі

1485209241125

Тернополянка Оля Осадця вже кілька років проживає в італійському Неаполі. Дівчина впевнена, що романтичнішого і колоритного міста в Італії годі й шукати, тому радить усім при першій ліпшій нагоді їхати туди. Про шість цікавих фактів цього міста Оля розповіла в нашому інтерв'ю. 

Про Неаполь.

 Якщо ви хочете побачити справжню Італію, сміливо відправляйтесь у місто Неаполь, що на південному узбережжі Неаполітанської затоки.  Пісня «O sole mio», піца Маргарита, виверження вулкану Везувій. Але це далеко не все, чим він славиться. Неаполь вважається найромантичнішим містом Італії, і є її неофіційною північною столицею. Не дарма це місто приваблює закоханих людей і любителів старожитностей. Тут будь-який шанувальник історії знайде для себе щось цікаве, повідомляє Доба.

Неаполю можна пробачити усі його недоліки, достатньо лише раз побувати на оглядовій площадці з видом на острови Капрі і Іскья. Неймовірна панорама моря, вулкана Везувія і Соррентл-і серце просто завмирає.

«Побачити Неаполь і померти»- крилата фраза, відома у всьому світі, яка відображає сутність цього унікального міста. Воно ніколи не спить, даючи можливість вдень і вночі проникати в його атмосферу.

Про спосіб життя неаполітанців

Місто контрастів, до якого важко звикнути, але емоції від його атмосфери просто зашкалюють. А вся справа у способі життя неаполітанців, в культурі, поведінці, мові і навіть в кулінарії. По своїй суті італійці емоційна нація, вони веселі, привітні і з перших хвилин можуть стати вашим другом. На вулицях Неаполя ви можете чути не зовсім італійську мову, а діалект — неаполітанську, своєрідну мову з гучними вигуками і жестами.

В мене виникають змішані відчуття від цього міста, але завжди є бажання повертатись сюди. І в цьому є його особливість-вражати, дивувати та захоплювати. Тут люди живуть власним життям, відмінним від життя в інших містах Італії, тут свої правила, своя кухня. Самі італійці називають це місто театром життя, театром, в який може зайти кожен, але не кожному сподобається уявлення, розігране там. Тому і визначні пам'ятки Неаполя такі ж колоритні і контрастні, як і саме життя міста, яке можна назвати гордістю Італії, але в той же час її болем і соромом.

Про пам'ятки Неаполя 

Пам'ятки міста Неаполя досить обширні. Неможливо розповісти про всі, їх потрібно бачити. У місті збереглося безліч церков і музеїв - Королівський Палац, капела Св. Януарія зі святими реліквіями, музей і галерея Камподімонте, Національний Музей ді Сан-Мартіно, галерея дей Джіроламіні, музей і Кіостро ді Санта Кьяра, історичні апартаменти Палаццо Реалі, театр Сан Карло й інші.

Кожний місцевий житель порадить відвідати галерею Умберто, і це дійсно гарна порада-галерея варта вашої уваги.

Про правила руху і крадіжки

Одним із найбільш популярних видів злочинності в Неаполі-крадіжка сумочок, тому варто бути завжди обачними і ще головне не забрести у темні квартали, де панує небезпека. Варто також пам'ятати, що тут не дотримуються правил дорожнього руху і водії можуть зупинитись навіть серед жвавого руху, щоб поспілкуватись між собою.

Їжа та напої в Неаполі

Щодо їжі, то яка ж Італія без піци, тим більше у самій її батьківщині, тому обов'язково варто спробувати піцу Маргариту і Маринару в будь-якій піцерії, але особливо в Sorbillo. Запах кави у кожному куточку змусить вас заглянути хоч би у одне кафе, і ви не пошкодуєте. Тут кава є улюбленим напоєм, з якого розпочинають свій ранок усі італійці. Зазирніть у Granbinus і також спробуйте місцеві десерти швоятелла і баба. Для поціновувачів книг та джазовової музики варто побувати у пабі-книгарні Libreria Berisio. Тут ви знайдете різноманітну літературу і матимете змогу послухати живу музику.

Про сувеніри

Цікаві та оригінальні сувеніри найкраще купувати на вуличних ринках, де завжди можна поторгуватись та поспілкуватись з продавцями. Звісно ж везуть з Неаполя сувеніри у вигляді кави, пасти, магнітиків з чудовими краєвидами та лимончелло.

Вибір читачів за тиждень

Відео